Oberheim Two-Voice Eurorack kloon van Behringer: de 2-XM

Na een reeks nieuwe synths heeft Behringer weer een nieuw instrument aangekondigd, de 2-XM, een Eurorack toestel dat geïnspireerd is op Oberheim’s Two Voices.
De 2-XM van Behringer is een uitgeklede versie van de Oberheim tweestemmige polyfone synthesizer. De synth is ditmaal gecomprimeerd tot Eurorack formaat.

Eigenschappen van de 2-XM

De 2-XM heeft vier VCO’s, twee multi-mode VCF’s, twee LFO’s, en vier envelopes, een Moog Mother-32-achtige patch matrix aan de rechterkant voor CV regeling, waarvan Behringer beweert dat het een “authentieke replica is van SEM 2-Voice schakelingen uit de jaren ’70“.
Het heeft ook 6.3mm stereo uitgangen, en een MIDI en USB uitvoering met voice priority selectie.

Behringer 2-XM
Behringer 2-XM

Oberheim Two Voice

De Oberheim Two-voice was een tweestemmig polyfoon instrument met een 37-stemmig klavier en sequencer, opgebouwd rond een paar Oberheim Synthesizer Expander Modules.
Het kwam uit in 1975, waarmee het concurrenten als Moog en ARP voor was, hoewel het al snel voorbijgestreefd werd door de Roland SH-101 en ARP Odyssey.
Oberheim’s eigen achtstemmige synth zou, met zijn aanzienlijk krachtiger polyfonie, de tweestemmige later overweldigen, hoewel hij het essentiële op SEM gebaseerde ontwerp van zijn voorganger zou behouden.

Bekijk een demovideo van de originele Oberheim Two Voice:

Vintage Oberheim Two Voice Demo

Onenigheid over Behringer producten

Behringer is lang een bron van onenigheid geweest in de wereld van de elektronische instrumenten, hoewel Uli Behringer, de oprichter van het bedrijf, beweert dat zijn werk de industrie democratiseert.

Wij bij Behringer geloven in het versterken van de positie van alle artiesten door kwaliteitsapparatuur te leveren die iedereen zich kan veroorloven“, beweerde het bedrijf in een recent bericht op sociale media.

Het is echter nog onduidelijk of de 2-XM binnenkort het daglicht zal zien.

Het product is volledig gemaakt“, beweert Behringer, “en de 2-XM is naar je onderweg zodra we de halfgeleider chips ontvangen.

Lees ook op onze site:

Behringer’s vertragingen zijn ongetwijfeld te wijten aan een wereldwijd tekort aan halfgeleiderchips, maar het zou niet de eerste keer zijn dat het bedrijf een instrument lanceert alleen om potentiële kopers voor onbepaalde tijd te laten wachten op de aankoop.
Sinds 2019 heeft Behringer de UB-Xa aangeprezen, een kloon van de Oberheim OB-Xa, maar er is nog geen aanwijzing dat het instrument in de schappen zal liggen.

Behringer 2-XM achterkant
Behringer 2-XM achterkant

Prijs en beschikbaarheid

De 2-XM zal waarschijnlijk rond de €300 gaan kosten. Een leverdatum is nog onbekend.

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Cort’s nieuwe X700 Duality II gitaar

Voor de gloednieuwe X700 Duality II heeft Cort de handen ineengeslagen met de progressieve metal gitarist Hedras Ramos. Dankzij een set Fishman Fluence Open Core...

Peavey vernieuwt zijn digitale versterker line-up met de VYPYR X serie

Peavey heeft zijn reeks digitale gitaarversterkers geactualiseerd met de nieuwe, met veel mogelijkheden uitgeruste VYPYR X serie. Er zitten inderdaad zoveel versterkermodellen en effecten...

Sony’s crowdfunded polssensor moduleert instrumenten met gebaren

Je vindt al keyboards en andere instrumenten die geluiden vervormen op basis van je beweging, maar wat als je dat op vrijwel elk digitaal...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x