Behringer teased klassieke ARP 1601 sequencer replica

Behringer heeft een voorproefje gegeven van hun plannen voor een replica van de ARP 1601 uit 1976, een 16-traps step sequencer.

De originele ARP 1601

In vergelijking met nieuwere step sequencer ontwerpen, zoals de Arturia BeatStep Pro, biedt de originele ARP architectuur een ietwat beperkte feature set gezien zijn grootte.
De originele 1601 is echter nog steeds erg in trek omdat het een eenvoudige en intuïtieve layout heeft waardoor hij eenvoudig te gebruiken is.

De Behringer 1601 Sequencer heeft, net als het origineel, een “wat je ziet is wat je krijgt” architectuur, waarbij het omhoog of omlaag bewegen van een schuifregelaar de spanning voor die stap omhoog of omlaag wijzigt.
De gate van elke stap wordt geregeld door een bijpassende set schakelaars aan de bovenkant van de schuifregelaars.

Behringer ARP 1601 sequencer
Behringer 1601 sequencer kloon

De Behringer versie verandert het uiterlijk van de sequencer om te lijken op de instapversie van hun ARP 2600 imitatie, en voegt MIDI out en meer sync instellingen toe.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel de foto’s van een eindproduct lijken te zijn, geeft Behringer aan dat ze van een prototype zijn.

Op dit moment hebben ze nog geen prijs of beschikbaarheid bekend gemaakt.

Andere interessante artikelen

Onze Socials

206FansLike
324VolgersVolg
204VolgersVolg
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Wave Alchemy kondigt de TRIAZ drummachine aan

Triaz is een op klankontwerp gerichte verfijnde drummachine engine voor de Kontakt 6 Player. In plaats van slechts één klank heeft elke klank tot drie...

Steven Slate Audio VSX 2.0 software update

Sinds april 2021 is er een update beschikbaar voor de Steven Slate Audio VSX Modeling Headphone Deze gratis update geeft je meer dan $30.000 aan...

Univeral Audio Volt instapmodel audio interface

Universal Audio, die naam heeft gemaakt met high-end audioproducten, heeft een reeks zeer betaalbare audio-interfaces aangekondigd met ingebouwde DSP. De Universal Audio Volt serie...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
Nederlands