De Behringer Ultravoice UV1

Behringer heeft de Ultravoice UV1 channel strip aangekondigd. Met een Midas mic voorversterker, compressor, de-esser, enhancer, en gate, beschikt de UV1 over een complete opnameketen. En ze hebben er zelfs een audio interface in geperst, zodat je niets anders nodig hebt dan een microfoon of een instrument input om op te nemen!

Kenmerken van de Behringer Ultravoice UV1

De XLR-1/4″ combo-ingang aan de voorkant is verbonden met een Midas microfoonvoorversterker die tot 60 dB versterking levert. Line signalen kunnen tot 45 dB worden versterkt. De voorversterker biedt fantoomvoeding en een schakelbaar low-cut filter voor het elimineren van ongewenste achtergrondruis. Send en return aansluitingen op de achterkant maken het mogelijk externe effecten toe te voegen.

Behringer Ultravoice UV1
Behringer Ultravoice UV1

Vervolgens is er een verwerkingssectie met vier verschillende modules. Je krijgt een compressor met twee Drive en Density regelaars en een gain reduction meter, een de-esser met instelbare frequentie en threshold en een enhancer met LF en HF knoppen. Er is ook een expander/gate sectie met threshold en ratio regelaars.

Geïntegreerde audio-interface

Behringer heeft heel handig een USB audio-interface ingebouwd in de UV1. Dit betekent dat je geen andere apparatuur nodig hebt om op je computer op te nemen. Hoewel je de XLR of 1/4″ analoge lijnuitgang kunt gebruiken om de UV1 aan te sluiten op een andere audio interface of mixer, maakt de USB functionaliteit een aparte interface overbodig. De UV1 converteert tot 192 kHz / 24 bit.

Er is ook een monitoringoptie met een hoofdtelefoonuitgang en een level-knop. Met de mix-knop kun je het directe ingangssignaal en de USB-weergave mixen voor zero-latency monitoring.

Prijs en beschikbaarheid

Behringer heeft nog niet gezegd wanneer de UV1 beschikbaar zal zijn. Wel weten we dat de prijs zal zo’n 180 euro zijn.

We zijn aangenaam verrast met deze aankondiging. Dit zal waarschijnlijk een apparaat worden dat je in vele home en bedroom studios zult aantreffen.

Bekijk alle informatie op de Behringer website <<

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Gig Performer 4: bouw je ultieme live rig

Gig Performer 4 transformeert je plugins en VSTi's in een indrukwekkende live performance rig! De originele Gig Perfomer was al goed! Zelfs met het ietwat...

Neural DSP’s nieuwe Archetype: Petrucci

Voor de nieuwe Archetype: Petrucci plugin werkte Neural DSP samen met gitaarvirtuoos John Petrucci. Vier versterkers, een heleboel pedaal- en rackeffecten, een uitgebreide cab sim-module...

Neuman NDH 30 hoofdtelefoon

Neumann heeft de NDH 30 geïntroduceerd, een hoofdtelefoon met open achterzijde die voortbouwt op het succes van zijn bekroonde NDH 20 variant met gesloten...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x