Home Blog

De Marshall Studio JTM versterker

0

De nieuwe Marshall Studio JTM is gemaakt om gitaristen van nu dezelfde beroemde, warme en soepele toon te geven die talloze muzikanten heeft geïnspireerd sinds de JTM voor het eerst werd gemaakt in 1962.

De Studio serie heeft een nieuwe toevoeging ter herinnering aan Jim Marshall’s 100ste verjaardag, wat recentelijk zou zijn geweest, en aan de eerste Marshall versterker.

De nieuwe Studio JTM lijn bestaat uit vier verschillende maar even uitmuntende producten: een 20Whead, 20W combo amp, 1 x 12″ en 2 x 12″ cabs, die allemaal zijn vormgegeven met bij deze tijd passende details zoals het beroemde rood geëmailleerde “coffin” embleem en de mooie fawn fret.

Marshall JTM Studio versterkers
De Marshall Studio JTM

De originele JTM45 kreeg veel lof van muzikanten als Gary Moore, Richie Blackmore en Angus Young voor het geven van extra klank, gain en grit aan hun geluid. De Studio JTM, die het geluid van de JTM nauwgezet repliceert en handgemaakt is in de Britse werkplaats in Milton Keynes, is ontwikkeld met dezelfde mentaliteit als zijn voorganger.

De originele JTM45 is gemaakt door Terry Marshall, de zoon van Jim Marshall, en die zei: “Toen ik de StudioJTM te zien kreeg, bracht het me terug naar mijn originele JTM45, het was mijn geluid.Ik heb het gevoel dat het iets geweldigs wordt.

Bekijk een promotie video:

The FIRST EVER Marshall Amp, Now For The Modern Player! - The Marshall JTM Studio Range

De Studio JTM is ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Met een kleinere omvang en minder gewicht dan zijn voorganger, zonder in te boeten aan geluidskwaliteit, is de versterker gemakkelijk mee te nemen en geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen.

De Studio JTM gebruikt veel van dezelfde onderdelen die hebben bijgedragen aan de iconische JTMtone, waaronder de G12M-65 Creamback Celestion luidsprekers, ECC83 fasesplitter en 5881 eindversterkerbuizen. Dit resulteert in een kenmerkende mix van warm, grommend en veelzijdig geluid dat je terugvoert naar de renaissance van de rock and roll!

Prijs en beschikbaarheid

De Studio JTM is nu beschikbaar als pre-order voor 899. Levering zal ongeveer begin september 2023 beginnen.

Bekijk de amp op Thomann.de:

Yamaha onthult de CK serie keyboards

Yamaha presenteert met genoegen de nieuwe CK-serie, die bestaat uit de modellen CK88 en CK61.
De CK-keyboards uit Yamaha’s bekende CP- en YC-serie bouwen voort op de populariteit van de podiumklavieren met een breed scala aan klanken, eenvoudige bediening en uitgebreide klankontwerpmogelijkheden.

Yamaha CK88 en CK61 keyboards

Door de klankkwaliteiten van de CP en YC instrumenten te integreren, is de CK serie een expert in het leveren van die tonen waar artiesten ze nodig hebben.
De CK88 en CK61 kunnen functioneren buiten hun typische gebruik op een podium of in een studio.
De batterijgevoede mogelijkheden van de nieuwe modellen, de lijn-/microfooningang en de ingebouwde luidsprekers brengen een wereld aan mogelijkheden om tevens onderweg te spelen.

Yamaha CK88
Yamaha CK88

De Yamaha CK serie, een directe afstammeling van de bekende CP en YC serie instrumenten, maakt gebruik van de overvloed aan hoogwaardige geluiden van zijn voorgangers om een nog beter aanpasbare klankset te produceren.
De CK serie omvat alles van elektrische piano’s tot moderne synths tot strijkers, koperblazers en orgels.

Bekijk de Yamaha CK88 op Thomann.de:

Bovendien kunnende  CK88 en CK61 deze klanken in drie zones of lagen gelaagd, gesplitst en gecombineerd worden om tonen te creëren die levendig, organisch en expressief zijn.
De geïntegreerde effecten kunnen worden gebruikt om elke component afzonderlijk te bewerken en te verwerken, en het gecombineerde geluid wordt afgewerkt met een aparte mastereffectensectie.
De CK serie biedt alle hulpmiddelen voor het finetunen van geluiden, waaronder resonantiefilters, enveloppen, talloze stuwende en modulerende effecten, delay, reverb en een masterequalizer.

Eenvoudige bediening

De eenvoudige bediening op alle Yamaha stage keyboards hebben al veel lof ontvangen.
Deze erfenis wordt voortgezet door de CK88 en CK61, die de spelers toegang geven tot alle cruciale instellingen.
Een optreden kan dynamischer worden gemaakt door te schakelen tussen verschillende geluiden en ze te combineren dankzij het modulaire ontwerp van de drie secties.

Yamaha CK61
Yamaha CK61

De aanpasbare kleurmarkering van de talrijke schakelaars, die aangeeft welke parameter voor welke sectie actief is, houdt alles overzichtelijk.
Om het keyboard een meer natuurlijke expressie en volledig “organisch” gevoel te geven, maken speciale drawbar controls het mogelijk het keyboard onmiddellijk aan te passen.
In het performatieve klankontwerp zijn effecten verwerkt, want die kunnen snel worden ingesteld via de effectsectie.

Bekijk een demonstratie video van de Yamaha CK88 en CK61:

Yamaha CK88 & CK61 - Playing Only!

2 verschillende maten

Voor de Yamaha CK serie zijn twee maten beschikbaar:

De CK88 heeft 88 GHS-toetsen voor pianist-georiënteerde spelers.
Voor keyboardspelers die op zoek zijn naar een rijkdom aan geluiden in een klein, draagbaar instrument, gebruikt de CK61 lichtgewicht FSB toetsen.
Zowel de CK61 als de CK88, die respectievelijk 5,6 kg en 13 kg wegen en gewogen GHS-toetsen hebben, zijn bedoeld om overal bespeeld te worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha CK88 is nu te koop voor €1.555. De CK61 is rond juni 2023 besckikbaar en gaat €999 kosten.

Bekijk de CK88 op Thomann.de <<
Bekijk de CK61 op Thomann.de <<

Meer informatie is te vinden op de Yamaha site <<

 

 

Nieuwe afwerkingopties voor de Millennium MPS-1000

Millenium voegt twee nieuwe afwerkingsopties en een nieuwe configuratie toe aan hun MPS-1000 full-shell elektronisch drumstel.

Het Millennium MPS-1000 elektronische drumstel, dat full-size drumvellen biedt in een vertrouwde akoestische stijl tegen een buitengewoon lage prijs, was al erg gewaarderd onder “bedroom drummers” en zelfs voor op het podium.

Nu heeft Millenium twee nieuwe afwerkingen en een geheel nieuwe configuratie toegevoegd aan zijn MPS-1000 line-up.

One-up/two-down

De MPS-1000 wordt nu aangeboden in een one-up/two-down configuratie, geïnspireerd door klassieke rock, met een 20″x16″ bass drum, een 13″x5″ snare drum, een 10″x6″ rack tom, en 14″x14″ en 16″x16″ floor toms.

De MPS-1000 werd voorheen alleen aangeboden in een Grey Line wrap, maar Millenium heeft het assortiment nu uitgebreid met Plain White en Natural opties. De eerste zal “naadloos passen in elke omgeving met zijn tijdloze uiterlijk,” terwijl de laatste bedoeld is voor degenen die de voorkeur geven aan een meer natuurlijke esthetiek op het podium.

Millenium MPS-1000 plain white
Millenium MPS-1000 plain white

Dual en triple zones

Elke MPS-1000 kit wordt geleverd met een 18″ triple-zone ride cymbal pad, twee 15″ dual-zone crash cymbal pads, een 13″ stand-mounted hi-hat pad, en twee 15″ dual-zone crash cymbal pads. De crashes en de ride kunnen beide gesmoord worden.

Met meer dan 800 interne geluiden, Bluetooth, USB MIDI, sample-import functionaliteit en andere functies zit de MPS-1000 module ook boordevol mogelijkheden.

Prijs en beschikbaarheid:

De Millennium MPS-1000 kost 1.049 en is verkrijgbaar bij Thomann.de.

Bezoek de Millennium Drums website voor meer details <<

Hush Audio App – AI ruisfilter en galmonderdrukking

Per direct beschikbaar: Hush, een macOS-programma dat kunstmatige intelligentie gebruikt om galm en achtergrondgeluiden uit opgenomen stemgeluid te verwijderen.

AI machine learning

Hush maakt gebruik van een gloednieuw machine learning model dat Ian, de ontwerper, zelf heeft gemaakt en getraind, waarbij de nadruk ligt op openheid en betrouwbaarheid van het product.
Breedbandruis, voorbijgaande geluiden zoals honden- of hoorngeblaf, en reflecties van onbehandelde kamers kunnen er allemaal door worden verminderd.
Alleen als het nodig is begint de reductie; ruisvrije of matig lawaaiige audio wordt zo discreet mogelijk behandeld zonder hoorbare artefacten of helderheidsverlies.

Ik heb het programma in eerste instantie gemaakt om mijn eigen audioboek-vertellingen te verbeteren (nadat ik verhuisd was naar een appartement naast een hondenpark en een grote weg).
Ik leerde van andere artiesten en technici die het met succes gebruikten voor podcasts, voice-overs en filmtaal gedurende de testperiode van twee maanden“, aldus Ian.

Er is ook een parameter beschikbaar om de verhouding tussen onbewerkte en bewerkte signalen te regelen.
100% komt in de buurt van een bijna anechoïsche (dode) kamer, terwijl 80-90% meer lijkt op een goed behandelde studio.

Gebruiksvriendelijke interface

Het programma staat op zichzelf en heeft een eenvoudige drag-and-drop gebruikersinterface.
In een reeks veel gebruikte sample rates en formaten kan het zowel losse bestanden als hele batches verwerken.
De verwerking van dezelfde audio herhaaldelijk (met dezelfde instellingen) zal altijd hetzelfde resultaat opleveren, waardoor het een zeer betrouwbaar offline hulpmiddel is.
Hush draait op de Neural Engine (in plaats van de CPU of GPU) op Apple Silicon Macs, waardoor de verwerking drastisch wordt versneld en het apparaat koel blijft.

Compatibiliteit

MacOS 12 (Monterey) of macOS 13 worden door Hush (Ventura) ondersteund.
De beste prestaties worden verkregen met een M1 of M2 Mac.
De app heeft geen dongle nodig en gebruikt geen kopieerbeveiliging van derden (Intel CPU’s worden ondersteund, hoewel de prestaties langzamer zullen zijn).

Prijs en beschikbaarheid

Hush kan nu worden gekocht in de Mac App Store voor een eenmalig bedrag van 59,99 euro.
De prijs is inclusief nieuwe versies van de AI en alle noodzakelijke app-updates.
Nieuwe (kleine) versies zullen als gratis updates worden verstrekt, en oudere versies blijven toegankelijk binnen de app voor het geval je een van de gearchiveerde modellen nodig hebt om verder te werken aan een ouder project.

Gratis testen

Op de website HushAudioApp << kun je een gratis proefversie downloaden die 21 dagen lang volledig functioneel blijft. Op de website staat tevens een korte demo die je kunt beluisteren.

De nieuwe Tonex Pedal van IK Multimedia

Met de release van de TONEX Pedal heeft IK Multimedia een ecosysteem van digitale amps voltooid. Deze kleine hardware unit integreert naadloos met de TONEX software van IK Multimedia en de gitaarversterker- en effectmodellen die door de ToneNET gebruikersgemeenschap zijn gemaakt.

De TONEX Pedal komt in een pedaal vorm die gebruik maakt van AmpliTube’s AI Machine Modeling en kan tot 150 Tone Model presets tegelijk op slaan, verdeeld over drie banken van elk 50 presets.
Dat kunnen hele setups zijn, een pedalboard, of een willekeurig aantal combinaties van versterkers, effecten en speakerkast-simulaties.
Maar dat is nog maar het begin!

IR loader en Tone Models

Je kunt het apparaat aansluiten op het TONEX softwaremodel van hun eigen gear en deze digitaal via het apparaat benaderen door middel van de IR loader.
Als alternatief kun je kiezen uit 1.000 premium Tone Models of een van de meer dan 6.000 door gebruikers gemaakte rigs downloaden die nu toegankelijk zijn via ToneNET.

Bovendien kun je virtueel alles in hun eigen opstelling simuleren, van een enkel pedaal tot een hele versterker en cabinet opstelling, met behulp van de AI Machine Modeling software van de TONEX.

“Het lijkt een schot in de roos van IK Multimedia en belooft een mooie toekomst voor versterker- en pedaalmodellering.”

Het AmpliTube TONEX pedaal functioneert in wezen als een draagbare versie van de TONEX Capture software van het bedrijf, met de extra mogelijkheid van 10 toonvormende instellingen, vele banken en presets, volledige MIDI controle, en een unieke IR Loader voor zeer realistische cabinet simulaties.
Dat alles kost slechts €476.

Bekijk de TONEX Pedal bij Thomann.de:

Een succes op het gebied van versterkermodellering

Het lijkt een schot in de roos van IK Multimedia en belooft een mooie toekomst voor versterker- en pedaalmodellering, terwijl het de reeds op de markt zijnde floor modelers een flinke duw in de rug geeft.

Tonex Pedal
De Tonex Pedal van IK Multimedia

Voor degenen die niet weten hoe AI Machine Modeling werkt: de software van IK Multimedia analyseert eerst een specifiek voorbereide gitaartrack van een bestaande installatie voordat hij “deep machine learning” gebruikt om uit de audio een toonmodel te bouwen.

Dit kun je zelf doen, met je eigen amps, of je gebruikt simpelweg 1 van de 1000’en bestaande profielen. Het zelf maken van een profiel kan redelijk lang duren en heeft vooral te maken met de kracht van je computer en hoe perfect je profiel moet zijn. Maar uiteindelijk is het wel ideaal om je amp profiel met een klik van de muis te kunnen gebruiken!

De opties

De Parameter Encoder geeft toegang tot de standaard Gain, Bass, Mid, Treble en Volume regelaars, maar ook tot Reverb, Compressor, Noise Gate, Presence en Depth regelaars.

Lees ook op onze site:

Het is ook belangrijk op te merken dat er vijf verschillende reverbs worden aangeboden, die allemaal komen van het AmpliTube X-Space reverb pedaal van IK Multimedia.

Een Model Encoder, waarmee je het toonmodel van de momenteel geselecteerde preset kunt wijzigen, en een Preset Encoder, die de toegang tot de 150 presets regelt, maken de bedieningsset compleet.

Tonex Pedal achterkant
TONEX Pedal achterkant

In de praktijk kun je door banken bladeren door gelijktijdig twee voetschakelaars in te drukken, waarbij elk van de drie voetschakelaars dan een van de presets in de geselecteerde bank oproept.

Voor live gebruik zijn alle opties zeer praktisch en goed bereikbaar.

Verder dan alleen het podium

De “TONEX Pedal toonervaring gaat echter verder dan het podium,” aldus IK Multimedia.
Om samples van versterkers en pedalen te transporteren naar de AmpliTube 5 software, functioneert de stompbox ook als een 24 bit/44,1 kHz USB audio-interface voor eenvoudige studio-compatibiliteit.

Bekijk de TONEX Pedal op Thomann.de <<

Tonex Librarian Software
Tonex Librarian Software

De TONEX Pedal heeft een hoofdtelefoonaansluiting voor stil spelen, een instrumentingang voor het aansluiten van een (bas)gitaar of eventueel een ander instrument, linker- en rechteruitgangen voor aansluiting op een versterker of PA-systeem, en een specifieke ingang voor een extern expressiepedaal. Uiteraard kan kunnen de 2 uitgangen ook naar de line-in van je geluidsinterface.

Bekijk een korte video over de TONEX Pedal:

TONEX Pedal - Unlimited Tone. For Real - AI Machine Modeled tones live on stage

Verder een MIDI in- en uitgang, een 9V DC aansluiting en een USB aansluiting voor de TONEX Software functionaliteit maken de achterkant compleet.

Conclusie

Vergeleken met producten als de Kempler Profiler of modelleringpedalen als de Helix is de TONEX Pedal aanzienlijk goedkoper.
Het gemak waarmee modellen met anderen gedeeld kunnen worden is een ander verschil.

Onze mening is dat het een serieus krachtig apparaat lijkt voor het geld, vooral in vergelijking met zijn tegenhangers die vaak vele malen duurder zijn, zoals de Kemper Profiler Stage en Neural DSP Quad Cortex.
Hoewel het de ingebouwde effecten van dergelijke pedalen mist, past het door zijn kleine formaat makkelijk op een pedalboard. Of gewoon op je bureau!

Prijs en beschikbaarheid

Het TONEX Pedaal is nu beschikbaar en kost €469

Bekijk de TONEX Pedal op Thomann.de <<

Ga naar IK Multimedia voor meer details <<

Thomann breidt de inventaris uit met Adoro Silent Sticks

Musikhaus Thomann, Europa’s grootste muziekinstrumentenwinkel, heeft de Adoro Silent Sticks aan zijn assortiment drums en percussie toegevoegd.  Thomann heeft zijn hoofdkantoor in Beieren en een enorme online winkel.

Stille stokken

Thomann’s voorraad Silent Sticks begon snel te verkopen,” zegt Adoro CEO Stefan Korth.
Stokken die het volume van trommels en bekkens tot 80% verminderen zijn volkomen logisch nu zo veel drummers op kleinere en stillere podia optreden, en zo veel meer in buurten wonen waar drumgeluid een probleem is voor de buren.
Ook drumleraren en leerlingen die thuis oefenen zullen baat hebben bij Silent Sticks.
Dit zijn belangrijke markten, en Adoro is nu beschikbaar voor een aanzienlijk groter publiek dankzij Thomann’s uitgebreide bereik, niet alleen in Europa maar ook wereldwijd“.

Adoro Silent Sticks

Thomann’s verklaring komt op de hielen van Long & McQuade’s nieuws dat Silent Sticks nu ook in Canada verkrijgbaar is.
Het is de grootste muziekdetailhandel in het land, met meer dan 90 vestigingen en online service, en staat na Guitar Centre op de tweede plaats als grootste winkelketen in Noord-Amerika.

Bekijk een introductievideo:

Adoro Silent Sticks

Thomann pionierde met de online verkoop van muziekproducten en is nu een van ’s werelds twee of drie beste winkels, zo niet de beste,” zegt Korth, “en naarmate meer drummers de voordelen van Silent Sticks ontdekken, zal dat een grote rol spelen bij het vergroten van Adoro’s bereik over de hele wereld.

Prijs en beschikbaarheid

De Silent Sticks zijn nu beschikbaar in diverse maten en vormen en beginnen bij €19,90.

Bezoek de Silent Sticks site voor meer informatie <<

ajax-loader
Nederlands