Home Blog

Nektar Impact LX Mini: een USB keyboard controller voor onderweg

0

Nektar heeft de Impact LX Mini USB keyboard controller aangekondigd. Ondanks zijn kleine afmetingen en 25 minitoetsen, biedt de Impact LX Mini een volledige DAW integratie en vele mogelijkheden om je software synths en MIDI instrumenten te besturen.

Nektar Impact LX Mini

Kort na de aankondiging van de Impact GX Mini, breidt Nektar nu de LX serie uit met een eigen 2-octaafs variant. Net als de GX Mini heeft de nieuwe Impact LX Mini 25 minitoetsen en past hij gemakkelijk in je rugzak. Maar hij is onderdeel van de LX familie, dus hij biedt veel meer toeters en bellen dan de kale GX Mini.

Het klavier is velocity-sensitive en biedt keuze uit vier velocity curves. Links daarvan vind je knoppen om van octaaf te wisselen en het klavier te transponeren, en een joystick voor pitch bend en modulatie. De Impact LX Mini heeft ook de zeer nuttige Part 2 functie geërfd van de GX Mini. Hiermee kun je met een druk op de knop het klavier tijdelijk transponeren, naar een ander MIDI kanaal overschakelen, of er een tweede klank overheen leggen. Zodra je de toets loslaat, keert het terug in zijn oorspronkelijke toestand. Dat is een erg mooie uitvoeringsfunctie die je mogelijkheden met twee octaven enorm vergroot.

Acht velocity-gevoelige, verlichte drumpads en acht toewijsbare knoppen helpen je bij de bediening van je DAW en software synths. Dankzij Nektar’s integratieprotocol voor veel populaire DAW’s kun je het vervelende proces van toewijzen van de regelaars in veel gevallen overslaan. Aan de linkerkant heeft de Impact LX Mini een USB aansluiting die ook stroom levert, en een toewijsbare voetschakelaar aansluiting.

Twee arpeggiators

Met niet één, maar twee arpeggiators en nootherhalingsengines – één voor de toetsen en één voor de pads – heeft Nektar nog een andere leuke uitvoeringsfunctie geïntegreerd. Na het activeren van de arpeggiator geven de knoppen onmiddellijk toegang tot parameters als tempo, swing, accentniveau, interval, tempo, arpeggiomodus en octaven.

Nektar Impact LX Mini opties
Nektar Impact LX Mini opties

Als compacte keyboard controller met pads en knoppen gaat de Nektar Impact LX Mini de strijd aan met concurrenten als de AKAI MPK Mini Mk3, de Novation Launchkey Mini Mk3, de M-Audio Oxygen 25 MKV en de oudere Arturia MiniLab MkII. Als je op zoek bent naar een reisvriendelijk toetsenbord met uitgebreide controller mogelijkheden, is er nu wéér een interessante optie in dit segment.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Nektar Impact LX Mini is vanaf half november verkrijgbaar voor €119,99 (MSRP).
Meer informatie over de Nektar Impact kun je vinden op de Nektar website.

De nieuwe Korg Modwave update- versie 1.1

De Sample Builder die onlangs voor de Korg Wavestate verscheen kun je nu ook gebruiken met de Modwave, waarin je tot 4 GB aan eigen samples kunt laden.

Modwave 1.1

De Korg Modwave wordt geleverd met een hele bank aan PCM samples die in de oscillatoren gebruikt kunnen worden om te mengen met de wavetables. Firmware versie 1.1 maakt 4 GB opslagruimte in de Modwave vrij voor je eigen samples. Een gebruikersbank kan tot 3.000 mono of 1.500 stereo samples bevatten die in Multisample instrumenten zijn ingebouwd.

Korg Modwave Librarian
Korg Modwave Librarian

De Kaoss Physics krijgt een nieuwe parameter met Lag Time die de modulatiewaarden afvlakt om zachtere veranderingen in de beweging van de bal te geven. Dat is zo’n beetje alles wat er bijzonder interessant is. Er zijn tal van andere kleine updates en aanpassingen aan de gebruikersinterface, de bediening en de naamgeving, die allemaal in de documenten die bij de update horen terug te vinden zijn.

Sample Builder

De sample builder werkt precies hetzelfde als eerder in Wavestate. In feite verwijst de handleiding naar de Wavestate dus het moet wel dezelfde software zijn.
Korg Modwave Sample BuilderKorg Modwave Sample BuilderMet de Sample Builder kun je samples in de software slepen en zo multisampled instrumenten maken. Je kunt de begin- en eindpunten trimmen, lussen instellen en andere eenvoudige sample-achtige functies en die dan in de synthesizer zetten. Het voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan een toch al leuke en boeiende kleine synthesizer.

De firmware update, Editor update en Sample Builder zijn allemaal gratis te downloaden van de Korg website. Klik hier om naar de download pagina te gaan.

Korte review van de ProCo RAT 2

0

De RAT distortion van Pro Co heeft een legendarische status bereikt vanwege zijn unieke drive klanken en is pedaaltje dat je op vele pedal boards zult tegenkomen. Hoewel de RAT in vele vormen is uitgebracht over de jaren, hebben de meeste versies unieke overeenkomsten: die 3-knops indeling, de vertrouwde RAT behuizing, en een karakteristieke vervorming die fuzz-achtige kenmerken heeft. Niet raar als je weet dat ProCo Fuzz Faces begon te repareren voordat de RAT ontworpen werd.

Nadat de originele pedalen en hun 80’s incarnaties de basis hadden gelegd met de RAT, bracht ProCo de RAT 2 op de markt, die klassieke RAT distortion biedt met een handige uit/aan LED, gemakkelijk toegankelijk batterijgedeelte, en bypass schakeling, evenals een filter regelaar.

Functies en opties

Toen ze de eerste RAT box ontwierpen, wilde ProCo iets speciaals bouwen. Dat gold niet alleen voor de klank van het pedaal, maar ook voor het algemene uiterlijk. Het resultaat is een behuizing die allesbehalve standaard is als je hem vergelijkt met moderne Boss-achtige effectenpedalen.

ProCo RAT 2 pedaal
ProCo RAT 2 pedaal

Dit ongewone formaat maakte het in aantrekkelijk voor mensen die in iets onconventioneels geïnteresseerd waren. Het gehele pedaal bestaat uit dik staal dat heel veel kan hebben en je niet in de steek zal laten halverwege je optreden. Deze bewering is inmiddels vele malen bewezen door de vele tourende gitaristen met een RAT op hun pedalboard..

“Een van de absoluut beste eigenschappen van de ProCo RAT 2 Distortion is hoe gevoelig de bedieningsknoppen zijn.”

Hoewel hij vrij fors is voor een effectpedaal, de bediening en uiterlijk van de RAT zijn traditioneel vrij eenvoudig.
Het is geheel analoge circuit, die kwaliteit levert op alle gebieden, van prestaties tot duurzaamheid. Zoals je zou verwachten, heeft de RAT standaard true bypass. De regelaars zijn beperkt tot drie knoppen. Een volumeknop, een filterknop, en distortionknop.

Toon en Prestaties

Een van de absoluut beste eigenschappen van de ProCo RAT 2 Distortion is hoe gevoelig de bedieningsknoppen zijn. Er zijn echt minuscule aanpassingen nodig om de toon helemaal te veranderen. Hoewel je je toon met zorg moet instellen, krijg je een heel breed spectrum om mee te spelen.

Je kunt echt alle kanten op met de RAT, van een beetje overdrive op een clean kanaal, tot volledige distortion, die doordrenkt is met een flinke hoeveelheid gain. Het pedaal zie je terug bij blues tot metal gitaristen en alles wat daar tussen zit!

Voor wie is dit pedaaltje?

ProCo RAT2 Distortion is zo’n effectpedaal waar bijna iedereen wel positief over is. Er lijkt geen middenweg te zijn. Het behoort beslist tot de meest iconische stomp boxes die wereldwijd gebruikt worden. Het feit dat ProCo niets veranderd aan deze pedalen zegt je dat het gewoon altijd goed is! Het past goed naast een standaard distortion en/of fuzz, gezien het daar tussenin zit. Mocht je dit soort pedalen weinig gebruiken dan is de RAT wellicht teveel van het goede.

De ProCo RAT staat goed op praktisch elke pedal board, en als je denkt dat het wat voor jou is dan zal de prijs je niet tegenhouden. Ze zijn nieuw te koop voor slechts 85 euro.
Als we zien hoe moderne pedalen soms 100’en euros kosten is het fijn te weten dat je nog steeds voor een leuke prijs de klassiekers kunt kopen!

De nieuwe Isotope RX9 lanceert met een flinke discount!

iZotope heeft de nieuwe versie van zijn RX-technologie aangekondigd. De RX serie is de industriestandaard voor audio restauratie en het oplossen van problemen in digitale audio. Uiterst nuttig voor zowel post-productie als muziekproductie, kan het je enorm helpen met de meest voorkomende audio problemen zoals clipping, ruis, brom, galm.  Met behulp van iZotope’s eigen algoritmes en machine learning zul ronduit verbazingwekkende resultaten bereiken!

Van het fixen van een interview met omgevingsgeluiden tot het verwijderen van klikjes en plopjes uit een verder perfecte opname van een stem of instrument – hetdoet wat het moet.

RX9 biedt vele nieuwe mogelijkheden en is verkrijgbaar in een Standard en Advanced versie.

Wat is er o.a. nieuw in RX9?

 • Spectral Editor: Ruim ongewenste geluiden direct in Logic® op met de nieuwe Spectral Editor, die is gebaseerd op de ARA-pluginuitbreiding. Selecteer ruis en verwijder deze zonder te hoeven schakelen tussen Logic en RX.
 • Verbeterde separatie met Dialogue Isolate [alleen Advanced]: Deze nieuwe versie van Dialogue Isolate maakt gebruik van iZotope machine learning en maakt het eenvoudiger dan ooit om zuivere dialoog uit zijn omgeving te halen, zonder artefacten. Onmiddellijk spraak scheiden van menigten, verkeer, voetstappen, het weer, etc.
 • Selectie terugzetten: Zet een audioselectie terug naar een eerdere stap in uw historielijst om de beste combinatie van audiobewerking te krijgen vanaf elk punt in je timeline.
 • Uitbreidbare Historielijst: Bekijk nu tot 30 stappen geschiedenis ongedaan maken voor snelle referentie.
 • Complex Ambience Match [alleen Advanced]: Nu kun je dialoog en ADR cuts naadloos laten aansluiten op echte achtergrondbewegingen en texturen met de nieuwe Complex mode in Ambience Match. Combineer snel een sfeer die nooit eerder mogelijk was: oceaan, wind, verkeer, mensenmassa’s en nog veel meer!
 • Dynamic De-hum: Gebruik de nieuwe Dynamic Mode in De-Hum van RX9 om onmiddellijk elke hoeveelheid brom, draadloos gerinkel of interferentie te verwijderen, zonder artefacten of aantasting van de audiokwaliteit. In één keer elimineert u radio- en zenderinterferentie, camera- en generatorgebrom, enz.

Introductiekorting

Als introductie is de RX9 software op dit moment met een flinke korting te krijgen.

Clik hier om de verschillende RX9 versies te bekijken op PluginDiscounts.com.

Bestaande iZotope-klanten komen in aanmerking voor extraskortingen op de nieuwe software.

Details zijn te vinden in je account op iZotope.com.

 

Vic Firth brengt de Nate Smith Signature Series drumstokken uit

0

De Avedis Zildjian Company, het moederbedrijf van Vic Firth, is verheugd de release van de nieuwe Nate Smith Signature Series stokken aan te kondigen.

Al bijna twee decennia heeft Nate Smith de muziekscene beïnvloed met zijn viscerale, instinctieve, en diepgewortelde stijl van drummen. Van jazz tot fusion, van R&B tot hiphop, van pop tot rock en alles daartussenin, Nate Smith grooved in de topklasse. Nu brengt Nate diezelfde energie en veelzijdigheid naar Vic Firth met zijn nieuwe Signature Series drumstokken.

Nate Smith signature sticks
Drummer Nate Smith

Deze stok is iets dunner dan een 7A in de grip, met extra lengte en een medium taper voor een soepele respons en een onberispelijke balans. Gemaakt van made-in-the-USA hickory hout, bieden de Nate Smith Signature Series sticks een sterke en beproefde samenstelling. De afgeronde barrel tip zorgt voor articulatie in elke hoek en laat je een serieus geluid uit je bekkens halen.

We hebben het geluk om een ongelooflijke hoeveelheid talent in de Vic Firth familie van artiesten te hebben, echt de beste ter wereld,” zegt Vic Firth Global Brand Manager Mike Weber. “We zijn zo blij om de immens getalenteerde en altijd invloedrijke Nate Smith te verwelkomen als de nieuwste Vic Firth Signature Series artiest. Nate is zo’n veelzijdige en energieke speler, en die veelzijdigheid en moeiteloze flow komt echt tot leven in zijn nieuwe signature stick. Het ontwikkelen van een nieuwe creatieve tool met een artiest is altijd inspirerend. Werken met Nate was zeker geen uitzondering. We denken echt dat drummers over de hele wereld dol zullen zijn op het ontwerp van Nate’s signature stick.

De Nate Smith Signature Series stokken zijn verkrijgbaar bij vicfirth.com, geautoriseerde dealers, en internationale distributeur partners.

Audio Technica AT-LP120X platenspeler

0

Lange tijd was de Audio Technica AT-LP120 één van de meest geprezen instap-draaitafels. Terwijl er genoeg budget draaitafels zijn die onder de €200 kosten, bood de AT-LP120 een flinke stap vooruit voor een iets hogere prijs. Opvallend is een elliptische (vs bolvormige) stylus en de zeer fraaie AT95E cartridge.

Sinds 2019  is er de LP-120XUSB.  Een bijgewerkte versie van de AT-LP120. Duidelijke ontwerpveranderingen daargelaten, is het nieuwe model zowel €50 goedkoper als in sommige opzichten superieur. Laten we er eens wat gedetailleerder naar kijken.

Hoe presteert de AT-LP120X?

Het instellen van de LP120X is rechttoe rechtaan, hoewel je wel wat kalibratie moet doen. De cartridge is al gemonteerd, maar controleer zelf hoe hij gemonteerd is, want zo uit de doos zijn ze vaak niet perfect uitgelijnd.

De geluidskwaliteit heeft een flinke boost gekregen. De ingebouwde phonovoorversterker en de nieuwe cartridge werken samen om een veel beter geluid te produceren dan de AT-LP120!

Audio Technica heeft verklaard dat de AT-LP120X niet ontworpen is met het oog op DJ’s, in tegenstelling tot de AT-LP120. Als gevolg daarvan heeft de motor een lager koppel en is achteruit spelen niet meer mogelijk.

Voor thuisluisteren echter is bijna elk aspect van de AT-LP120 opgewaardeerd. De ingebouwde phonovoorversterker van de AT-LP120 was altijd een van zijn grootste problemen. Het was gewoon geen geweldige voorversterker en het gebruik van de bypass schakelaar om een aparte versterker te gebruiken bracht zijn eigen problemen met zich mee. Audio Technica heeft de feedback ter harte genomen en is hiermee aan de slag gegaan. Met positief resultaat.

Audiofielen zullen vooral blij zijn met de nieuwe AT-VM95E cartridge. Omdat het een cartridge is die relatief nieuw is, zijn veel mensen aan het uitzoeken hoeveel beter hij is dan de oudere AT-95E. Volgens de AVForums review van de nieuwe VM95 cartridge line-up klinkt de AT-VM95E merkbaar helderder en gedetailleerder. De nieuwe cartridge heeft een hoger uitgangsvermogen (4.0 vs. 3.5), montagegaten voor schroefdraad en een verbeterde vormgeving van de body die resonantie vermindert.

AT-LP120X vs AT-LP120

Hier is een kort overzicht van de veranderingen bij het nieuwere model.

Verbeteringen

 • De cartridge is opgewaardeerd van de AT-95E naar de superieure AT-VM95E
 • Verbeterde ingebouwde phonovoorversterker met betere frequentierespons
 • Verbeterde tonearm basis en headshell ontwerp voor betere tracking
 • Losse RCA kabels (in tegenstelling tot de vastbedrade kabels op de AT-LP120)

Downgrades

 • Bouwkwaliteit
 • Lager motorkoppel
 • Geen achteruitspelen meer

“Audio Technica heeft met de AT-LP120XUSB een geweldige platenspeler uitgebracht.”

Ontwerp

Het valt niet te ontkennen dat de AT-LP120X veel op de Technics SL1200 lijkt. Het is een aantrekkelijk ontwerp, maar er zijn gewoon te veel draaitafels die dit ontwerp delen, zodat het moeilijk is Audio Technica voor hun inspanning te prijzen.

LP120X platenspeler zwart
De LP120X in een zwarte uitvoering

Vergeleken met de oudere AT-LP120 is het onderstel lichter en voelt het niet zo goed gebouwd aan. Dat is teleurstellend, maar het zou zeker het lagere prijskaartje verklaren.

Conclusie

Audio Technica heeft met de AT-LP120XUSB een geweldige platenspeler uitgebracht. Voor thuisluisteren zul je moeilijk een betere platenspeler kunnen vinden voor zijn winkelprijs van €250. Verbeteringen rondom hebben er een platenspeler van gemaakt die beter klinkt dan zijn oudere model dat al goed klonk voor de prijs.

DJ’s zullen echter beslist teleurgesteld zijn, want deze nieuwe platenspeler is, ondanks zijn directe aandrijving, niet echt geschikt voor scratchen of andere DJ kunsten. De oorspronkelijke LP120 was verre van de beste DJ platenspeler, maar de mogelijkheid was er wel.

Door de hoge verwachtingen die men had, zullen velen licht teleurgesteld zijn door de wat goedkopere bouw en het lagere koppel van de motor. Maar als je verder kijkt dan zul je snel zien dat je voor deze prijs praktisch niets beters gaat krijgen!

 

ajax-loader