Home Blog

De nieuwe Tonex Pedal van IK Multimedia

Met de release van de TONEX Pedal heeft IK Multimedia een ecosysteem van digitale amps voltooid. Deze kleine hardware unit integreert naadloos met de TONEX software van IK Multimedia en de gitaarversterker- en effectmodellen die door de ToneNET gebruikersgemeenschap zijn gemaakt.

De TONEX Pedal komt in een pedaal vorm die gebruik maakt van AmpliTube’s AI Machine Modeling en kan tot 150 Tone Model presets tegelijk op slaan, verdeeld over drie banken van elk 50 presets.
Dat kunnen hele setups zijn, een pedalboard, of een willekeurig aantal combinaties van versterkers, effecten en speakerkast-simulaties.
Maar dat is nog maar het begin!

IR loader en Tone Models

Je kunt het apparaat aansluiten op het TONEX softwaremodel van hun eigen gear en deze digitaal via het apparaat benaderen door middel van de IR loader.
Als alternatief kun je kiezen uit 1.000 premium Tone Models of een van de meer dan 6.000 door gebruikers gemaakte rigs downloaden die nu toegankelijk zijn via ToneNET.

Bovendien kun je virtueel alles in hun eigen opstelling simuleren, van een enkel pedaal tot een hele versterker en cabinet opstelling, met behulp van de AI Machine Modeling software van de TONEX.

“Het lijkt een schot in de roos van IK Multimedia en belooft een mooie toekomst voor versterker- en pedaalmodellering.”

Het AmpliTube TONEX pedaal functioneert in wezen als een draagbare versie van de TONEX Capture software van het bedrijf, met de extra mogelijkheid van 10 toonvormende instellingen, vele banken en presets, volledige MIDI controle, en een unieke IR Loader voor zeer realistische cabinet simulaties.
Dat alles kost slechts €476.

Bekijk de TONEX Pedal bij Thomann.de:

Een succes op het gebied van versterkermodellering

Het lijkt een schot in de roos van IK Multimedia en belooft een mooie toekomst voor versterker- en pedaalmodellering, terwijl het de reeds op de markt zijnde floor modelers een flinke duw in de rug geeft.

Tonex Pedal
De Tonex Pedal van IK Multimedia

Voor degenen die niet weten hoe AI Machine Modeling werkt: de software van IK Multimedia analyseert eerst een specifiek voorbereide gitaartrack van een bestaande installatie voordat hij “deep machine learning” gebruikt om uit de audio een toonmodel te bouwen.

Dit kun je zelf doen, met je eigen amps, of je gebruikt simpelweg 1 van de 1000’en bestaande profielen. Het zelf maken van een profiel kan redelijk lang duren en heeft vooral te maken met de kracht van je computer en hoe perfect je profiel moet zijn. Maar uiteindelijk is het wel ideaal om je amp profiel met een klik van de muis te kunnen gebruiken!

De opties

De Parameter Encoder geeft toegang tot de standaard Gain, Bass, Mid, Treble en Volume regelaars, maar ook tot Reverb, Compressor, Noise Gate, Presence en Depth regelaars.

Lees ook op onze site:

Het is ook belangrijk op te merken dat er vijf verschillende reverbs worden aangeboden, die allemaal komen van het AmpliTube X-Space reverb pedaal van IK Multimedia.

Een Model Encoder, waarmee je het toonmodel van de momenteel geselecteerde preset kunt wijzigen, en een Preset Encoder, die de toegang tot de 150 presets regelt, maken de bedieningsset compleet.

Tonex Pedal achterkant
TONEX Pedal achterkant

In de praktijk kun je door banken bladeren door gelijktijdig twee voetschakelaars in te drukken, waarbij elk van de drie voetschakelaars dan een van de presets in de geselecteerde bank oproept.

Voor live gebruik zijn alle opties zeer praktisch en goed bereikbaar.

Verder dan alleen het podium

De “TONEX Pedal toonervaring gaat echter verder dan het podium,” aldus IK Multimedia.
Om samples van versterkers en pedalen te transporteren naar de AmpliTube 5 software, functioneert de stompbox ook als een 24 bit/44,1 kHz USB audio-interface voor eenvoudige studio-compatibiliteit.

Bekijk de TONEX Pedal op Thomann.de <<

Tonex Librarian Software
Tonex Librarian Software

De TONEX Pedal heeft een hoofdtelefoonaansluiting voor stil spelen, een instrumentingang voor het aansluiten van een (bas)gitaar of eventueel een ander instrument, linker- en rechteruitgangen voor aansluiting op een versterker of PA-systeem, en een specifieke ingang voor een extern expressiepedaal. Uiteraard kan kunnen de 2 uitgangen ook naar de line-in van je geluidsinterface.

Bekijk een korte video over de TONEX Pedal:

TONEX Pedal - Unlimited Tone. For Real - AI Machine Modeled tones live on stage

Verder een MIDI in- en uitgang, een 9V DC aansluiting en een USB aansluiting voor de TONEX Software functionaliteit maken de achterkant compleet.

Conclusie

Vergeleken met producten als de Kempler Profiler of modelleringpedalen als de Helix is de TONEX Pedal aanzienlijk goedkoper.
Het gemak waarmee modellen met anderen gedeeld kunnen worden is een ander verschil.

Onze mening is dat het een serieus krachtig apparaat lijkt voor het geld, vooral in vergelijking met zijn tegenhangers die vaak vele malen duurder zijn, zoals de Kemper Profiler Stage en Neural DSP Quad Cortex.
Hoewel het de ingebouwde effecten van dergelijke pedalen mist, past het door zijn kleine formaat makkelijk op een pedalboard. Of gewoon op je bureau!

Prijs en beschikbaarheid

Het TONEX Pedaal is nu beschikbaar en kost €469

Bekijk de TONEX Pedal op Thomann.de <<

Ga naar IK Multimedia voor meer details <<

Thomann breidt de inventaris uit met Adoro Silent Sticks

Musikhaus Thomann, Europa’s grootste muziekinstrumentenwinkel, heeft de Adoro Silent Sticks aan zijn assortiment drums en percussie toegevoegd.  Thomann heeft zijn hoofdkantoor in Beieren en een enorme online winkel.

Stille stokken

Thomann’s voorraad Silent Sticks begon snel te verkopen,” zegt Adoro CEO Stefan Korth.
Stokken die het volume van trommels en bekkens tot 80% verminderen zijn volkomen logisch nu zo veel drummers op kleinere en stillere podia optreden, en zo veel meer in buurten wonen waar drumgeluid een probleem is voor de buren.
Ook drumleraren en leerlingen die thuis oefenen zullen baat hebben bij Silent Sticks.
Dit zijn belangrijke markten, en Adoro is nu beschikbaar voor een aanzienlijk groter publiek dankzij Thomann’s uitgebreide bereik, niet alleen in Europa maar ook wereldwijd“.

Adoro Silent Sticks

Thomann’s verklaring komt op de hielen van Long & McQuade’s nieuws dat Silent Sticks nu ook in Canada verkrijgbaar is.
Het is de grootste muziekdetailhandel in het land, met meer dan 90 vestigingen en online service, en staat na Guitar Centre op de tweede plaats als grootste winkelketen in Noord-Amerika.

Bekijk een introductievideo:

Adoro Silent Sticks

Thomann pionierde met de online verkoop van muziekproducten en is nu een van ’s werelds twee of drie beste winkels, zo niet de beste,” zegt Korth, “en naarmate meer drummers de voordelen van Silent Sticks ontdekken, zal dat een grote rol spelen bij het vergroten van Adoro’s bereik over de hele wereld.

Prijs en beschikbaarheid

De Silent Sticks zijn nu beschikbaar in diverse maten en vormen en beginnen bij €19,90.

Bezoek de Silent Sticks site voor meer informatie <<

MiniMod Multi Burst Envelopes van AJH Synth

De MiniMod Multi Burst Envelopes is een Eurorack module van AJH Synth die configureerbare tijds-bursts van herhalende envelopes genereert die tevens kunnen veranderen. Met CV controle voor alle functies.

Burst Sequence

De BURSTS regelaar kiest tussen 1 en 40 afzonderlijke envelopes voor een “Burst Sequence”.
De envelope shape van een burst kan gekozen worden met de draaischakelaar of gewijzigd worden met een externe CV, zodat je voor elke burst in een reeks een nieuwe shape kunt kiezen.

AJH Synth Multi Burst Envelopes mini mod
AJH Synth Multi Burst Envelopes mini mod

De P-WIDTH parameter verandert de envelope width, d.w.z. de attack en decay tijd, en ook deze kan met CV worden aangepast terwijl de reeks vordert, zodat je de envelope snelheid van elke afzonderlijke envelope burst kunt veranderen terwijl een Burst Sequence gaande is.

De LFO Rate regelaar bepaalt hoe lang de afzonderlijke bursts in een Burst Sequence zich herhalen.
Naarmate een sequentie vordert, kan de LFO snelheid met een externe CV veranderd worden, zodat de afstand tussen de envelopes in de loop van de tijd groter of kleiner kan worden.
Een externe klok kan gebruikt worden in plaats van, of naast, de interne LFO om de bursts in een burst sequence te timen.
De CLK drukknop kan ook gebruikt worden om bursts handmatig op te voeren.

Bekijk een demovideo:

NEW! MULTI BURST ENVELOPES - An 8-shape envelope generator, with multiple time-controlled repeats

Bursts kunnen rustig beginnen en geleidelijk in volume toenemen tot ze het maximum volume bereiken, of ze kunnen op vol volume beginnen en geleidelijk afnemen naarmate de Burst Sequence vordert.
In de middenpositie staan alle Bursts op hetzelfde niveau.

Prijs en beschikbaarheid

MiniMod Multi Burst Envelopes zijn nu te koop voor ongeveer €230.00.

Meer informatie is te vinden op de AJH Synths website <<

Revv Tilt Shawn Tubbs overdrive

Revv Amps heeft zojuist zijn eerste pedaal uitgebracht in samenwerking met een artiest.
De Revv Tilt Overdrive is het eerste dubbelzijdige effectpedaal van de Canadese firma, en het werd ontworpen met de bekende YouTuber en sessiegitarist Shawn Tubbs om de vintage klank na te bootsen waar Tubbs bekend om is geworden.

Het nieuwe kleine dubbele pedaal zal je gitaarspel meer diversiteit en helderheid geven door een vintage versterkertoon te simuleren.

Shawn Tubbs

Shawn Tubbs, vooral bekend als sessiemuzikant in de muziekscene van Nashville en Los Angeles, heeft meer dan drie decennia gewerkt aan wat bekend is geworden als zijn kenmerkende geluid.

Na in de loop der jaren met een aantal Grammy Award-winnende artiesten te hebben samengewerkt, is zijn nieuwste project met Revv Amps erop gericht de warme tonen van een vintage versterker in pedaalformaat te reproduceren.

Ik heb al zoveel verschillende klussen gedaan dat ik precies weet wat ik moet doen”.
Toen Tubbs onlangs het pedaal promootte, zei hij: “Snijdend door de mix met de perfecte mids, een killer boost aanzetten en gewoon alles beter laten klinken,“.

Een organische overdrive

De kleine Tilt Overdrive is ontworpen om zo flexibel en organisch mogelijk te zijn, en biedt zowel vintage tonen als een boost die helderheid als complexiteit toevoegt aan elke configuratie, zodat gebruikers het rustieke geluid van de gitarist in hun eigen muziek kunnen evenaren.

Shawn Tubbs Revv Tilt Drive
Shawn Tubbs Revv Tilt Drive

Het pedaal is verdeeld in twee unieke secties: Overdrive en Boost, die onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden dankzij een voetschakelaar.
De Overdrive wordt omschreven als een ’touch-sensitive amp-voiced drive’ die een vintage versterker tracht te emuleren.
Versterking, volume, en een 2-bands EQ sectie met Treble en Bass knoppen zijn allemaal aanwezig, en kunnen naar eigen voorkeur van de gebruiker worden aangepast.

Verder heeft het Boost effect enkele opmerkelijke eigenschappen, zoals de “Tilt Boost”, waarmee muzikanten het frequentiegedrag in één richting kunnen veranderen.
Gebruikers kunnen dit gebruiken om een cleaner geluid op te nemen of zelfs hun toon te boetseren door in hun speelstijl meer bas en minder high-end te gebruiken.

Bekijk een demonstratievideo:

REVV Amps | Tilt Overdrive | Shawn Tubbs Signature

Een Tight schakelaar, die geschikt is voor personen die extreem vervormde gitaartonen willen, jacks aan de bovenkant, stille relaisschakeling, en een 9V adapter zijn tevens allemaal inbegrepen.

Prijs en beschikbaarheid

De Tilt Overdrive is zomer 2022 verkrijgbaar voor $299 bij o.a. Thomann.de:


Bezoek de website van Revv Amps voor meer details <<

iRig Pro Quattro I/O

De iRig Pro Quattro I/O is de nieuwste aanwinst in IK Multimedia’s serie audio interfaces gericht op DJ/producers, (live) muzikanten, en multimedia creators.

Het is een 4-in en 2-out audio interface die werkt met Windows, Mac en Android apparaten.

Enkele van de meest opvallende eigenschappen:

  • Om als mixer en als 24-bit, 96 kHz audio interface te fungeren, werkt de iRig met vier AA batterijen, USB, of netvoeding
  • Er is een analoge uitgang, om bijvoorbeeld je signaal naar een PA systeem te verzenden
  • DJ’s, die bij het opnemen van sets de sfeer van het publiek willen opvangen, kunnen de ingebouwde microfoon gebruiken
  • Monitoring hoofdtelefoonuitgang met onafhankelijke volumeregeling en direct monitoring, en ook “loopback”
iRig Pro Quattro
  • 4 fantoom-gevoede mic voorversterkers
  • Apps voor opnemen, mixen, FX, en audioproductie zijn bij de bundel inbegrepen.
  • Volledige Midi I/O
  • De mogelijkheid om aangesloten apparaten op te laden, wat bijvoorbeeld handig is voor DJ’s op een iPad of voor wie opneemt op een telefoon
  • Ingebouwde limiter

Bekijk de demo video:

iRig Pro Quattro I/O 4-input professional field recording interface and mixer

Prijs en beschikbaarheid

De iRig Pro Quattro I/O is nu verkrijgbaar voor €399 bij Thomann.de en andere winkels!

Meer informatie is te vinden op de IK Multimedia website <<

Neuman NDH 30 hoofdtelefoon

Neumann heeft de NDH 30 geïntroduceerd, een hoofdtelefoon met open achterzijde die voortbouwt op het succes van zijn bekroonde NDH 20 variant met gesloten achterzijde.

De meest veeleisende mixtaken

Neumann beweert dat dit nieuwste model een studiohoofdtelefoon van referentieklasse is, die gebouwd is voor de meest veeleisende mixtaken, zowel in stereo als in andere geluidsopties, en die het lineaire klankbeeld van hun luidsprekerreeks wil reproduceren.

Nieuw ontwerp

Neumann NDH 30
Neumann NDH 30

De NDH 30 behoudt de hoogwaardige metalen structuur van de NDH 20, “maar het hele akoestische systeem is een geheel nieuw ontwerp, met geoptimaliseerde en ideaal geplaatste dynamische drivers die wedijveren met de sonische resolutie van planaire magnetische transducers,” aldus de fabrikant.

Door het gebruik van frequentieselectieve absorbers zou de hoofdtelefoon een zeer minimale harmonische vervorming hebben en een zeer gelijkmatige respons over het hele geluidsspectrum.
Ze zijn ook voorzien van brede, pluche oorkussens voor extra comfort tijdens lange mixsessies, en van een inklapbaar ontwerp voor eenvoudige draagbaarheid.

Prijs en beschikbaarheid:

De NDH 30 zal over een paar maanden verkrijgbaar zijn voor 629 euro.

Alvast te bestellen op Thomann.de:

Meer info op de Nuemann site <<

ajax-loader
Nederlands