De nieuwe Boss GX-100 effecten unit

De GX-100 is BOSS’s nieuwste pedalboard modeling processor, en hij wordt geleverd met een scala aan mogelijkheden voor optredens, opnamen, oefenen en toonexperimenten.

Boss GX-100

Boss GX-100 scherm
Boss GX-100 scherm

Het apparaat heeft een zwart trapsgewijs chassis met talloze regelaars, waaronder draaiknoppen, en voetschakelaars.
Het kleurenscherm fungeert ook als touch screen, zodat je eenvoudig veranderingen in je digitale setup kunt aanbrengen.

De vier draaiknoppen zorgen voor meer tactiele controle, terwijl de acht voetschakelaars je in staat stellen patches en parameters tijdens het spelen te veranderen.
Een expressie pedaal op de GX-100 kan gebruikt worden om bijna elke digitale parameter aan te passen.

Bekijk de GX-100 op Thomann.de:

In de GX-100 zijn 200 gebruikers-presets te vinden, met bekende namen als Jack Gardiner en John Browne (Monuments)
Elke preset kan tot 15 effectblokken bevatten, waarvan er twee gekozen kunnen worden uit een bank van 23 AIRD versterkers en de rest uit een bank van 154 effecten, met eindeloos veel opties uit BOSS’ pedaalbibliotheek.
Voor een grote variëteit aan klankcombinaties kunnen effecten in serie of parallel worden geschakeld.
Er is ook capaciteit om je eigen luidsprekerkast IR’s te importeren, naast een selectie van onboard luidsprekerkast IR’s.

Effecten

De GX-100’s uitgebreide bibliotheek van 154 gitaareffecten bevat enkele klassieke Boss stompboxen, zoals de Slow Gear, Octave, Tera Echo en Harmonist.

Er is natuurlijk een overvloed aan gain geluiden te kiezen – van Boost en Overdrive tot Metal Distortion en Fuzz – terwijl modulatie-effecten bijvoorbeeld phase, flanger, chorus, vibrato, tremolo omvatten.

Boss GX-100 achterkant
Boss GX-100 achterkant

Tot de diverse andere mogelijkheden behoren delays en reverbs, zoals Analog Delay, Twist, Warp, Shimmer Reverb en Space Echo.

Lees ook op onze site:

Augmented Impulse Response Dynamics

De GT-1000 van BOSS was de eerste die de AIRD (Augmented Impulse Response Dynamics) technologie gebruikte.
Het biedt verschillende uitgangsmogelijkheden, afhankelijk van hoe je de GX-100 gebruikt – modes om een actieve speakerkast met een volledig frequentiebereik (FRFR) aan te sturen, een versterkeringang, of naar een front-of-house mixer, bijvoorbeeld.
Send- en return aansluitingen zijn tevens opgenomen in de I/O, zodat je fysieke pedalen en versterkers met je GX-100 patches kunt gebruiken.

Bekijk een demovideo:

BOSS GX-100 Guitar Effects Processor with Color Touch Display

Voetschakelaar controle- en expressie-aansluitingen, een tweede ‘kanaalschakelaar’ voetschakelaar-poort, en MIDI in behoren tot de andere I/O poorten.
Met de USB aansluiting kun je de GX-100 als audio interface gebruiken, waarmee je direct digitale audio naar je DAW naar keuze kunt zenden, en IR’s van gebruikers kunt ontvangen.

Natuurlijk is er ook compatibiliteit met Boss Tone Studio. De Tone Studio app laat je niet alleen parameters tweaken op je Windows of macOS computer, maar maakt ook verbinding met de GX-100 via Bluetooth – met de optionele MIDI Dual Adaptor – zodat je makkelijk en veranderingen in je effecten kunt aanbrengen.

Prijs en beschikbaarheid

De GX-100 kost €599 en is begin april beschikbaar bij o.a. Thomann.de:

Meer informatie is te vinden op boss.info <<

Andere interessante artikelen

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Onze Socials

206FansLike
324VolgersVolg
204VolgersVolg
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Tama kondigt de Stewart Copeland 40th Anniversary Signature Snare aan

De limited edition snare markeert de 40-jarige relatie tussen de Police drummer en het Japanse merk. Tama heeft een enorme lijst van artiesten met wie...

Vic Firth brengt de Nate Smith Signature Series drumstokken uit

De Avedis Zildjian Company, het moederbedrijf van Vic Firth, is verheugd de release van de nieuwe Nate Smith Signature Series stokken aan te kondigen. Al...
00:51:03

Jean-Michel Jarre live in Notre-Dame nu gratis te bekijken

In 2020 treedt Jean-Michel Jarre op in de Notre-Dame van Parijs en dat nieuwjaarsconcert is nu gratis te bekijken! Gelukkig Nieuw Jaar! 'Welcome To The Otherside',...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Nederlands