ESP LTD ’87 Rainbow Crackle heruitgave

ESP komt met de ’87 Reissue Series, die de Rainbow Crackle afwerking terugbrengt. Het bedrijf zegt dat deze gitaren realistische reconstructies uit de catalogus van 1987 zijn.

1987, hair metal, felle kleuren en uitzonderlijke gitaren! Ik persoonlijk hou er van!

ESP LTD ’87 Reissue serie Rainbow Crackle

In de jaren ’80 waren de shredgitaren van ESP het toppunt van cool en stijl. Deze 1987 Rainbow Crackle modellen werden gezien als een “must-have” afwerking. Desondanks waren het zeker geen mainstream gitaren en werden er niet super veel verkocht. En dat maakt de oude modellen tegenwoordig collecter items.

ESP heeft er in 2021 voor gekozen om deze type gitaren opnieuw uit te brengen als onderdeel van de LTD ’87 Reissue Series. Vijf modellen worden aangeboden, elk in die oogverblindende Rainbow Crackle kleuren:

  1. Mirage Deluxe ’87
  2. Eclipse ’87 NT
  3. Eclipse ’87
  4. M-1 Custom ’87.
  5. Surveyor ’87 (basgitaar)

Mirage Deluxe ’87

Deze ESP/LTD Mirage Deluxe ’87 heeft een bolt-on esdoorn hals, een Macassar ebbenhouten toets en een elzenhouten body. Je krijgt ook een Floyd Rose 1000 locking trem systeem en 22 extra-jumbo frets.

ESP Mirage Crackle
ESP Mirage Crackle

Deze ronde een Seymour Duncan Hot Rail in de halspositie en een Seymour Duncan Distortion in de brugpositie. De pickups zijn splitsbaar via een push/pull via de toonregeling.

Eclipse ’87 NT en Eclipse ’87

Rainbow Crack Eclipse 87
Rainbow Crack Eclipse 87

Twee T-Style modellen: met een Macassar ebben toets, een mahonie body en een driedelige esdoorn hals van 24,75″. Op beide modellen krijg je 24 extra-jumbo frets.

Eclipse '87 NT
Eclipse ’87 NT

De pickups op beide versies zijn een Seymour Duncan ’59 in de hals positie, en een Seymour Duncan JB in de brug. Beide pickups zijn splitsbaar via een push/pull bij de toonregeling.

Lees ook op onze site:

M-1 Custom ’87

De M-1 Custom ’87 is het klassieke neck-through model en heeft een driedelige esdoorn hals, een elzen body en een Macassar ebben toets met 24 extra-jumbo frets.

Mooi en simpel van design, met slechts een enkele Seymour Duncan Distortion in de brug die met de toonregeling gesplitst kan worden. Tevens heeft deze shredder een EMG PA-2 actieve boost schakelaar ter beschikking.

ESP M1 custom
ESP M1 custom

Surveyor ’87

Tenslotte het enige basmodel, de Surveyor ’87. Deze P-stijl bas heeft een elzenhouten body en een geschroefde esdoorn hals met een Macassar ebbenhouten toets.

ESP surveyor '87
Surveyor ’87

Hij wordt geleverd met een Seymour Duncan Vintage P in de middenpositie en een Seymour Duncan Vintage Jazz, geregeld via een volume- en toonregeling. Een balansknop laat je de pickups mengen.

De ontzettende toffe re-issues zullen zo’n 1000 tot 1100 euros kosten, afhankelijk van het model!

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Roland onthult twee nieuwe Boutique synths: de JD-08 en JX-08

Roland introduceert twee compacte synths, de JD-08 en de JX-08, in hun line-up van boutique sound modules. Beide apparaten zijn een eerbetoon aan vroegere producten...

DDrum brengt de Vinnie Paul trigger set uit

Vinnie Paul speelde al een decennium op DDrum akoestische kits toen hij in 2018 overleed, en hoewel hij in de studio de voorkeur gaf...

GEWA G5 electronische drumkit

GEWA G5 - Electronische drums in de top klasse Na de succesvolle marktintroductie van de GEWA Drum Workstation G9 in 2020, presenteert GEWA music een...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x