Gig Performer 4: bouw je ultieme live rig

Gig Performer 4 transformeert je plugins en VSTi’s in een indrukwekkende live performance rig!

De originele Gig Perfomer was al goed! Zelfs met het ietwat lompe uiterlijk had het een charme en eenvoudige workflow waarmee je vrij complexe setups voor live performances kon maken en besturen.

In plaats van VST-plugins in een DAW te laden, gebruikte je Gig Performer als een meer gestroomlijnde en doordachte benadering van je virtuele instrumenten en effecten. Perfect voor het maken van live performance sets.

Versie 4 borduurt daar op een aantal manieren op voort, onder andere door het uiterlijk te verbeteren. De visuals waren altijd een beetje onder de maat en hoewel ze ingetogen blijven – wat geen slechte zaak is in een live performance situatie – zien de laatste widgets er een stuk beter uit en geven ze het geheel een professionelere vibe.

“Er zijn nog veel meer updates en aanpassingen opgenomen in versie 4 die dit een kanshebber maken voor de beste live performance software op de markt.”

Verder krijgen we in versie 4 een Global Rackspace, inzoombare bedrading, schaalcurves, een probabilistische geluidsontwerper, favorieten, presets en een MIDI-bestandspeler.

Gig Performer 4
Gig Performer 4 gitaar rig

De Global Rackspace is als een effectenbus waar je andere rackspaces op afstemt. Dus in plaats van in elke rackspace dezelfde groep effecten (of instrumenten) te laden, kun je de Global Rackspace de hele tijd open laten staan en er dingen naartoe routen.

De Probabilistic Sound Designer ziet er erg interessant uit. Je laadt hem met je synth- of effectparameters en gaat dan aan de slag met het randomiseren en genereren van patches. Je kunt bereiken en definities instellen en zo vele mogelijkheden creëren. Dit is echt een leuke functie!

Er zijn nog veel meer updates en aanpassingen opgenomen in versie 4 die dit een kanshebber maken voor de beste live performance software op de markt.

Gig Performer 4 is nu verkrijgbaar voor 169 euro voor macOS of Windows of 199 euro als je het op beide platformen wilt licenseren.

Gig Performer 4 – Audio Plugin Host for Live Performance

De site Plugin Alliance heeft Gig Performer in hun assortiment via een op maat gemaakte licentie die gratis beschikbaar is voor abonnees van hun Musician en Mega bundels. Het zal echter dan alleen Plugin Alliance plugins draaien. Voor volledige VST ondersteuning heb je de volledige versie nodig.

Bekijk Gig Performer 4 hier (Link gaat een nieuwe pagina)

Andere interessante artikelen

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Onze Socials

206FansLike
324VolgersVolg
204VolgersVolg
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

De nieuwe Slash Gibson Les Paul limited edition

SLASH en Gibson blijven een band ontwikkelen die zich uitstrekt over talloze lijnen van elektrische en akoestische gitaren, mode, entertainment, en het nieuwe studioalbum...

Akai Pro lanceert de nieuwe MPC Studio Controller

Akai Pro heeft vorige week de nieuwe MPC Studio gelanceerd, een MPC controller die met je laptop werkt om de volledige MPC beats ervaring...

De nieuwe TE-1200 basversterker van Trace Elliot

Trace Elliot's nieuwe basversterkerkop, de TE-1200, wordt door het bedrijf de "eerste grote productrelease van het nieuwe decennium" genoemd. Het basmerk introduceert een nieuwe 1200W...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Nederlands