HitPiece sluit NFT muziek outlet na kritiek artiesten

Volgens diverse media werd een website genaamd HitPiece die muziek-gerelateerde NFT’s verkocht tijdelijk gesloten omdat muzikanten de site beschuldigden van het kopiëren van hun werk zonder toestemming.

De HitPiece website lijkt gebaseerd te zijn op de Spotify API.
Volgens het Internet Archive leek het NFT’s uit te geven van liedjes en albums van John Lennon en BTS, en ook afbeeldingen en album artwork, voor het werd afgesloten.

Je kunt de oude site hier terug zien <<

Tevens hebben artiesten als Sadie Dupuis, Infant Island en Eve 6 de laatste tijd verontwaardigde berichten op sociale media losgelaten.

Alle Bleacher NFT’s zijn nep,” schreef Jack Antonoff op Twitter.
Alles wat je met mij geassocieerd ziet is niet echt, want ik geloof niet in NFT’s.

Onduidelijkheid over aanbod

Maar zoals met veel andere NFT bedrijfsmodellen is het onduidelijk wat HitPiece precies aanbood.
Deze Zwendel treft niet echt de muzikanten, want HitPiece verkocht niet echt bestanden van de liedjes – alleen het aankoopbewijs aan het ruime begrip ervan,” vertelde Infant Island gitarist en grad student Alex Rudenshiold. “Het is nog steeds een schending van het auteursrecht. Het is het her-commodificeren van metadata (kunst, song- en albumtitels, enz.) zonder toestemming, om geld te verdienen.”

HitPiece, dat gevormd werd door Rory Felton, een voormalige indie label eigenaar, bracht een verklaring uit.
Het voegde er op Twitter aan toe: “We hebben duidelijk een gevoelige snaar geraakt en zijn er echt op gebrand de beste ervaring voor muziekfans te leveren.”
“Voor alle duidelijkheid: als er digitale goederen op Hitpiece verkocht worden, krijgen de artiesten daarvoor een vergoeding. We zijn vastbesloten te luisteren naar alle feedback van gebruikers en het product te laten groeien om aan de eisen van zowel artiesten, labels als fans te voldoen.”

Twijfel bij de artiesten

Artiesten daarentegen twijfelen aan HitPiece’s bewering dat ze gecompenseerd zullen worden.
Ze stelen je muziek, veilen er NFT’s van op hun site, en als ze ontdekt worden, zeggen ze maak je geen zorgen, je krijgt betaald“, zei Deerhoof in een tweet.
Ik begrijp dat zakenmensen van nature hebzuchtig en meedogenloos zijn, maar wie kan geloven dat dit soort dubbelzinnigheid het OK kan maken?

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Steven Slate Audio VSX 2.0 software update

Sinds april 2021 is er een update beschikbaar voor de Steven Slate Audio VSX Modeling Headphone Deze gratis update geeft je meer dan $30.000 aan...

Oberheim Two-Voice Eurorack kloon van Behringer: de 2-XM

Na een reeks nieuwe synths heeft Behringer weer een nieuw instrument aangekondigd, de 2-XM, een Eurorack toestel dat geïnspireerd is op Oberheim's Two Voices. De...

Nieuwe Ableton update: 11.1

De nieuwste update voor Ableton Live is een paar dagen geleden gelanceerd, versie 11. Een gratis download voor Ableton gebruikers die native ondersteuning toevoegt voor...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x