IK Multimedia komt met de FAME reverb kamers in plugin formaat

IK Multimedia heeft FAME uitgebracht, een nieuwe reverb plug-in voor de T-RackS suite van het bedrijf. FAME brengt hiermee de kamers van de beroemde FAME Recording Studios in Muscle Shoals, Alabama naar je DAW, inclusief beide opnameruimtes, vijf isolatiecabines, echokamer, plaatreverb en bijpassende microfoons.

De FAME studios

De FAME Studios in Alabama waren de geboorteplaats van zoveel hitplaten dat ze zijn uitgeroepen tot een National Historic Place. Nu kun je zelf een stukje van die magische “Muscle Shoals Sound” gebruiken, dankzij IK Multimedia’s nieuwe FAME Studio Reverb software.

De plug-in bevat emulaties van de twee belangrijkste live-ruimtes van FAME. Ook de vijf iso-booths van de studio zijn inbegrepen (drie in Studio A, twee in Studio B). Bovendien biedt FAME emulaties van de EMT plate reverb en de onlangs gerestaureerde echokamer van de legendarische studio. Voor al deze reverbs kun je kiezen uit Modern en Vintage modes.

FAME Reverb plugin
FAME Reverb plugin

Microfoonposities

Maar dat is nog niet alles. De FAME Studio Reverb plug-in biedt ook speciale microfoonposities per instrument, waardoor de illusie wordt gecreëerd dat een volledige band samen in de ruimte opneemt. Voor elke instantie van de plugin kun je kiezen uit bas, drums, orgel/keys, zang/gitaar en piano, waarbij je de positie van de geluidsbron in de ruimte aanpast. Met een Spread-regelaar kun je de respons van elke kamer verbreden.

Voor nog meer authenticiteit heeft de ontwikkelaar ook het typische geluid van de opnameconsoles van FAME gemodelleerd. Studio A is uitgerust met een Neve 8232, terwijl Studio B beschikt over een SSL 6056 E die vroeger door Stevie Ray Vaughan werd gebruikt. Daarnaast is er een optie om FAME’s originele UA 610 console te gebruiken, die mede vorm heeft gegeven aan het geluid van de studio gedurende de eerste decennia.

Alle aspecten van het karakteristieke geluid zijn gemodelleerd met behulp van IK’s Volumetric Response Modeling (VRM) technologie, die de ontwikkelaar omschrijft als een “geavanceerde hybride convolutie techniek”.

Bekijk de promotie video:

T-RackS FAME Studio Reverb - step into the Muscle Shoals sound

Specificaties

  • Vangt het geluid en de vibe op van de iconische FAME Studios
  • Bevat beide studio’s met iso booths, chamber en plate reverb
  • Inclusief FAME’s onlangs gerestaureerde originele echokamer
  • Specifieke microfoonposities per instrument zorgen voor ongeëvenaarde authenticiteit
  • Console preamp modeling maakt het mogelijk het vintage geluid van FAME’s originele console toe te voegen aan elke studioruimte
  • Verbeterde, eigen VRM™-technologie zorgt voor de meest realistische geluidsruimtes ooit
  • Pre-delay & Decay Time regelaars, EQ en microfoonopties
  • Dry en Wet signaalniveau regelaars met solo knoppen
  • Werkt als losse plug-in of in T-Racks 5

Prijs en beschikbaarheid

IK Multimedia T-RackS FAME is nu verkrijgbaar voor een introductieprijs van €129,99 excl. BTW (in plaats van €149,99).

Er is een 14-daagse proefversie beschikbaar.

Meer informatie over IK Multimedia FAME op de officiële site <<

 

Andere interessante artikelen

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Onze Socials

206FansLike
324VolgersVolg
204VolgersVolg
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Slate MetaTune nu beschikbaar

De automatische tuner plugin biedt zowel natuurlijke als robotachtige geluiden. De langverwachte MetaTune van Slate Digital is nu eindelijk verkrijgbaar. Aangeprezen als "de beste automatische...

Rassel tovert je telefoon om in een drumstel.

Klevgränd, een Zweeds softwarebedrijf, heeft een lange geschiedenis in het maken van handige, makkelijke en leuke percussie-instrumenten, maar hun nieuwste is misschien wel de...

Neuman NDH 30 hoofdtelefoon

Neumann heeft de NDH 30 geïntroduceerd, een hoofdtelefoon met open achterzijde die voortbouwt op het succes van zijn bekroonde NDH 20 variant met gesloten...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Nederlands