Neural DSP’s nieuwe Archetype: Petrucci

Voor de nieuwe Archetype: Petrucci plugin werkte Neural DSP samen met gitaarvirtuoos John Petrucci.

Vier versterkers, een heleboel pedaal- en rackeffecten, een uitgebreide cab sim-module en, jawel, een metronoom zijn allemaal opgenomen in de krachtige software van de Dream Theater-shredder.

DSP Neural Archetype:Petrucci

Gojira’s Joe Duplantier, Polyphia’s Tim Henson, Cory Wong, Plini, en Tosin Abasi zijn onder de gitaristen die al Neural DSP Archetype plugins hebben.
En nu heeft Dream Theater’s shred master John Petrucci zich bij die groeiende lijst gevoegd.

Archetype: Petrucci is een alles-in-één softwarepakket dat vier versterkers bevat – Piezo, Clean, Rhythm en Lead – evenals overdrive-, phaser-, chorus- en flanger-effectpedalen, en twee pre-effecten: een wah en compression.

Cabinet simulatie

Archetype Petrucci
Verschillende cabs

Dream Theater geluidstechnicus James “Jimmy T” Meslin creëerde een uitgebreide cabinet sim module vol met IR’s.
Het heeft zes virtuele microfoons die eenvoudig kunnen worden aangepast en ook kunnen worden gebruikt om je eigen impulsresponses te laden.

En als je een grote John Petrucci fan bent, dan ben je vast ook een fan van rare maatsoorten.
Je zult blij zijn te horen dat het standalone programma voor Archetype: Petrucci een volledig configureerbare metronoom bevat met opties om de maatsoort, pan, en meer te veranderen.

Effecten

Andere functies zijn post-signal rack effecten zoals chorus, delay en reverb, een vier-bands semi-parametrische EQ, en de mogelijkheid om de hele gitaar toonhoogte te transponeren met de Transpose tool, terwijl een Doubler effect je stereo veld uitbreidt.

Neural DSP Archetype Petrucci effecten
De effecten van de Archetype: Petrucci

“Hij heeft opnieuw gedefinieerd wat er van een moderne gitarist wordt verwacht door decennialang in de voorhoede van de geavanceerde en gitaarmuziek te staan.”
Zijn bijna bovennatuurlijke vermogen en feilloze smaak bij het componeren van enkele van ’s werelds meest prachtige muziek heeft generaties muzikanten aangemoedigd om de grenzen te verleggen van wat we voor mogelijk hielden.

Een van de moeilijkste taken die we als team ooit zijn tegengekomen, was het distilleren van een fantastische carrière in de juiste software-oplossing voor iemand die zo veeleisend is als John.”, aldus Neural DSP.

Beluister een demo liedje gemaakt met de Archetype Petrucci:

Archetype Petrucci | A Tribute to JP

Prijs en beschikbaarheid

Archetype: Petrucci is nu verkrijgbaar voor €149.
Bezoek de Neural DSP site voor meer details <<

Andere interessante artikelen

Onze Socials

206FansLike
324VolgersVolg
204VolgersVolg
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Ernie Ball Music Man brengt nieuwe St. Vincent Signature Goldie Gitaar uit

Deze versie van St. Vincent's opvallende signature model is voorzien van een trio nieuw ontworpen Ernie Ball Music Man mini humbuckers. De Goldie heeft een...

Cubase 12 komt in 2022 met een veel handiger licentiesysteem

Steinberg heeft bevestigd dat Cubase 12 er aankomt in 2022 en zal "inspirerende nieuwe functies en aanzienlijke workflow verbeteringen" brengen. Sterker nog, het zal...

Hotone brengt de vernieuwde Ampero II Stomp uit

De multi-effectprocessor belooft authentieke klanken dankzij de vernieuwde modelleringstechnologie, en bevat 87 versterkermodellen, 68 cabs en meer dan 100 "legendarische" pedaalmodellen Een aanpasbare dual-effect chain...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
Nederlands