Nieuwe Ableton update: 11.1

De nieuwste update voor Ableton Live is een paar dagen geleden gelanceerd, versie 11.
Een gratis download voor Ableton gebruikers die native ondersteuning toevoegt voor Apple computers die op de M1 Silicon chip werken.

M1 Silicon chip

Als je werkt met één van de M1 Macs die in 2020 of 2021 uitkwamen kan dit een oplossing betekenen voor die software hoofdpijn waar je wellicht al een tijdje mee te kampen hebt. Je zult nu Ableton Live kunnen draaien zonder Rosetta te hoeven gebruiken.

Live 11.1 komt ook met een handvol verbeteringen en toevoegingen, waaronder twee nieuwe Max for Live tools:

Bekijk een demovideo:

Ableton Live 11.1 New Feature: Rhythmic Possibilities With Align Delay

Shifter – Het audio effect heeft nu een nieuwe modus voor real-time monofone pitch shifting, plus een envelop sectie, delay, een LFO, en glide functionaliteit.
Verder verbeteringen in zowel de arrangement- als de sessie views, nieuwe responsieve opties in Clip View, bugfixes, en updates voor comping.

Shaper MIDI – Een hulpmiddel dat mappable modulatiegegevens genereert door gebruik te maken van multi-breakpoint envelopes, wat meer creatieve expressie aan MIDI uitvoeringen mogelijk maakt.

Align Delay – Dit geeft artiesten de ruimte om achterblijvende signalen te compenseren, met de mogelijkheid om binnenkomende signalen te vertragen met samples, milliseconden, of meters/feet.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe update is te downloaden via de Ableton site <<

Een 90 dagen gratis proefperiode van Ableton is hier te vinden <<

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Yamaha FGC-TA & FSC-TA Cutaway toegevoegd aan de TransAcoustic serie

Yamaha heeft twee nieuwe akoestische gitaren aan zijn TransAcoustic serie toegevoegd - beide met cutaway body-ontwerpen die de speler gemakkelijk toegang geven tot de...

Arturia V Collection 8.2 update

Arturia heeft geluisterd naar de opmerkingen van gebruikers en heeft een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd in versie 8.2. MacOS M1 native compatibiliteit, extra micro tuning...

Erica Synths brengt de EDU VCA uit

Erica Synths & Moritz Klein hebben de mki x es.EDU VCA geïntroduceerd, een eenvoudige, maar efficiënte dubbele VCA voor je Eurorack systeem. Do It Yourself De...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x