De nieuwe Boss RC-505 MKII desktop loopstation

Boss werkt aan de RC-505mkII, een opvolger van hun populaire RC-505 loop station met meer mogelijkheden en een verbeterde workflow.

Ongeacht of het om hardware of software gaat, loops maken deel uit van het hedendaagse arsenaal van muziekmakers zoals een gitaar of een synthesizer.
En eén apparaat heeft een lange weg afgelegd om loops vandaag de dag populair te maken. Het is het RC-505 loop station van Boss, het submerk van Roland.

Sinds 2003 verblijdt het apparaat muzikanten vooral met zijn intuïtieve bedieningsconcept. Boss deed er lang over voor een nieuwe versie of de volgende generatie, precies 18 jaar.
Nu tonen ze een voorproefje van de nieuwe RC-808mk2 loop station en het ziet er gelikt uit!

Bekijk de eerste versie van de RC-505 bij Thomann.de <<

Preview van de Boss RC-505mkII

De Mk2 versie zal een grote update zijn met veel nieuwe mogelijkheden, door alle oorspronkelijke geliefde eigenschappen te behouden. In de woorden van Boss:

“De in de industrie gangbare desktop looper, bijgewerkt en verbeterd. Aan de achterkant krijg je vijf gelijktijdige stereo phrase tracks met eigen regelaars en onafhankelijke volumefaders.”

Volgens Boss zijn dit nieuwe ultra-duurzame faders voor een preciezere instelling.

RC-505 MK2 loop station
RC-505 MK2 loop station

Op de achterkant heb je twee XLR microfooningangen met fantoomvoeding, twee stereo line ingangsparen, en drie stereo line uitgangsparen. Dat moet genoeg zijn voor de meeste opstellingen. Aan de interface voegden de ontwikkelaars een nieuwe Mark Back functie toe die verbeterde undo/redo flexibiliteit biedt tijdens je performance. Ook de engine krijgt een grote update.

De bijgewerkte RC-505mk2 engine heeft een hoogwaardige geluidskwaliteit met 32-bit AD/DA en 32-bit floating-point verwerking. Deze bevat talrijke loop-manipulatie tools. Je hebt weer een input en track fx sectie, elk met vier gelijktijdige effecten en vier snel toegankelijke banken. Je kunt de FX en Track knoppen voor elk frasetrack aanpassen, wat erg handig is.

“De nieuwe Boss loop station heeft 99 geheugenplaatsen, elk met vijf phrase tracks, eigen effecten, afspeelinstellingen, bedieningstoewijzingen, en meer.”

Meer FX power

Je kiest uit een indrukwekkende reeks FX processors met 49 input FX soorten en 53 track FX soorten, waaronder new harmony, electric FX, en vele andere. Hopelijk ook effecten die in de granulaire dimensie gaan, wat mooi zou zijn om texturen op te bouwen.

De nieuwe Boss loop station heeft 99 geheugenplaatsen, elk met vijf phrase tracks, eigen effecten, afspeelinstellingen, bedieningstoewijzingen, en meer.

Je kunt je loops ook synchroniseren met meer dan 200 ingebouwde ritmepatronen en 16 drumkits. Vooral handig voor musici die alleen optreden en met ritmische elementen werken.

BOSS RC-505 MK2 First Live Appearance! Loopstation KICKBACK Battle | Mirsa & Frosty Seeding Rounds.

USB voor gegevensback-up, frases importeren/exporteren via de BOSS Tone Studio app, en patronen importeren met de RC Rhythm Converter zijn ook inbegrepen. Bovendien heb je diepe MIDI xontrol support en twee externe control jacks. Elk heeft ondersteuning voor maximaal twee voetschakelaars of een expressiepedaal.

Een zeer interessante update voor de bijna ‘legendarische’ Boss RC-505 loop station. Wel een beetje jammer is dat het scherm zo minimaal gehouden is.
We zijn benieuwd hoe het product in het echt zal voelen
!

De Boss RC-505mk2 loop station zal in het laatste kwartaal van 2021 verkrijgbaar zijn voor 619€ bij Thomann.de

 

 Meer info is te vinden op de Boss site >> Boss RC-505MK2

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

RØDE brengt een compacte tweekanaals interface voor audio-opnames uit

RØDE AI-Micro is een nieuwe ultra-compacte dual-channel interface voor het opnemen van hoge kwaliteit audio naar een mobiel apparaat of computer. Met twee auto-sensing...

Neural DSP Quad Cortex kopen?

Je wilt de Neural DSP Quad Cortex kopen? De Neural DSP quad cortex is een modeler gebouwd met geavanceerde algoritmen en technologie. Ze maakten al...

Tama kondigt de Stewart Copeland 40th Anniversary Signature Snare aan

De limited edition snare markeert de 40-jarige relatie tussen de Police drummer en het Japanse merk. Tama heeft een enorme lijst van artiesten met wie...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x