Revv Tilt Shawn Tubbs overdrive

Revv Amps heeft zojuist zijn eerste pedaal uitgebracht in samenwerking met een artiest.
De Revv Tilt Overdrive is het eerste dubbelzijdige effectpedaal van de Canadese firma, en het werd ontworpen met de bekende YouTuber en sessiegitarist Shawn Tubbs om de vintage klank na te bootsen waar Tubbs bekend om is geworden.

Het nieuwe kleine dubbele pedaal zal je gitaarspel meer diversiteit en helderheid geven door een vintage versterkertoon te simuleren.

Shawn Tubbs

Shawn Tubbs, vooral bekend als sessiemuzikant in de muziekscene van Nashville en Los Angeles, heeft meer dan drie decennia gewerkt aan wat bekend is geworden als zijn kenmerkende geluid.

Na in de loop der jaren met een aantal Grammy Award-winnende artiesten te hebben samengewerkt, is zijn nieuwste project met Revv Amps erop gericht de warme tonen van een vintage versterker in pedaalformaat te reproduceren.

Ik heb al zoveel verschillende klussen gedaan dat ik precies weet wat ik moet doen”.
Toen Tubbs onlangs het pedaal promootte, zei hij: “Snijdend door de mix met de perfecte mids, een killer boost aanzetten en gewoon alles beter laten klinken,“.

Een organische overdrive

De kleine Tilt Overdrive is ontworpen om zo flexibel en organisch mogelijk te zijn, en biedt zowel vintage tonen als een boost die helderheid als complexiteit toevoegt aan elke configuratie, zodat gebruikers het rustieke geluid van de gitarist in hun eigen muziek kunnen evenaren.

Shawn Tubbs Revv Tilt Drive
Shawn Tubbs Revv Tilt Drive

Het pedaal is verdeeld in twee unieke secties: Overdrive en Boost, die onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden dankzij een voetschakelaar.
De Overdrive wordt omschreven als een ’touch-sensitive amp-voiced drive’ die een vintage versterker tracht te emuleren.
Versterking, volume, en een 2-bands EQ sectie met Treble en Bass knoppen zijn allemaal aanwezig, en kunnen naar eigen voorkeur van de gebruiker worden aangepast.

Verder heeft het Boost effect enkele opmerkelijke eigenschappen, zoals de “Tilt Boost”, waarmee muzikanten het frequentiegedrag in één richting kunnen veranderen.
Gebruikers kunnen dit gebruiken om een cleaner geluid op te nemen of zelfs hun toon te boetseren door in hun speelstijl meer bas en minder high-end te gebruiken.

Bekijk een demonstratievideo:

REVV Amps | Tilt Overdrive | Shawn Tubbs Signature

Een Tight schakelaar, die geschikt is voor personen die extreem vervormde gitaartonen willen, jacks aan de bovenkant, stille relaisschakeling, en een 9V adapter zijn tevens allemaal inbegrepen.

Prijs en beschikbaarheid

De Tilt Overdrive is zomer 2022 verkrijgbaar voor $299 bij o.a. Thomann.de:


Bezoek de website van Revv Amps voor meer details <<

Andere interessante artikelen

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Onze Socials

206FansLike
324VolgersVolg
204VolgersVolg
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

De Rhodes Mk8 is onthuld

De klassieke electrische piano herboren De klassieke Rhodes elektrische piano is herboren. Net als de iconische eerdere versies is de nieuwe Rhodes Mk8 een volledig...

IK Multimedia komt met de FAME reverb kamers in plugin formaat

IK Multimedia heeft FAME uitgebracht, een nieuwe reverb plug-in voor de T-RackS suite van het bedrijf. FAME brengt hiermee de kamers van de beroemde...

Peavey vernieuwt zijn digitale versterker line-up met de VYPYR X serie

Peavey heeft zijn reeks digitale gitaarversterkers geactualiseerd met de nieuwe, met veel mogelijkheden uitgeruste VYPYR X serie. Er zitten inderdaad zoveel versterkermodellen en effecten...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Nederlands