Roland onthult twee nieuwe Boutique synths: de JD-08 en JX-08

Roland introduceert twee compacte synths, de JD-08 en de JX-08, in hun line-up van boutique sound modules.

Beide apparaten zijn een eerbetoon aan vroegere producten van Roland – de JD-800 en JX-8P – en zijn elk ontworpen met o.a. alle originele patches.

De JD-08 bevat geluiden van de klassieke JD-800 piano, grote etherische pads, tot rauwe bassen en echt mooie, vervormde geluiden in gitaarstijl.

De synths werken ook op batterijen en zijn draagbaar, gemaakt voor gebruik op een bureautafel. Beide producten functioneren als USB-C audio/MIDI-interfaces, met normaal formaat MIDI-poorten.

Bekijk de JD-08 promotie video:

Roland Boutique JD-08 Synthesizer: Overview and Demo

Met de JD-08 kunnen gebruikers nu twee patches tegelijk spelen met bi-timbrale functies, waardoor het niveau van elke patches afzonderlijk kan worden geregeld.

Het apparaat heeft dezelfde waveforms als zijn voorganger, de JD-800, met een vierstemmige synth die gebruik maakt van geavanceerde modelleringstechnieken en effecten zoals distortion, een phaser, delay, chorus, reverb, etcetera.

De JX-08 blijft ook dicht bij zijn voorganger, de JX-8P, maar voegt meer effecten, een arpeggiator, sequencer, en random pattern generator toe. “In onze nieuwe boutique formaat versie, hebben we veel real-time controle toegevoegd, evenals verschillende andere nieuwe functies.” zegt Roland over deze nieuwe synth.

Bekijk de JX-08 promotie video:

Roland Boutique JX-08 Synthesizer: Overview and Demo

Zowel de Roland JD-08 als de JX-08 zullen in januari 2022 verkrijgbaar zijn voor 399 euro.

Ze zijn te bestellen bij Thomann.de:

Meer informatie kun je vinden op de Roland website <<

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

De Fender Squier Contemporary Series wordt uitgebreid

In 2021 brengt Fender verschillende verbeteringen aan de instapmodellen van de Squier gitaarcollectie uit, waaronder een geheel nieuwe serie Contemporary Series modellen, als antwoord...

Gelimiteerde oplage Strymon Midnight Edition

De gelimiteerde Strymon Midnight Edition bestaat uit zwart gemaakte versies van de enorm populaire BigSky, El Capistan en Deco pedalen. Deze zijn slechts voor...

Lavalier II – De nieuwe clip-on microfoon van RODE

Rode's nieuwe Lavalier II clip-on microfoon is ontworpen voor radio, content en videomakers. De onopvallende microfoon zou een ideale match moeten zijn voor apparaten als...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x