Nieuwe Iridium Waldorf keyboard met polyfone aftertouch

Het Iridium Keyboard, een keyboardversie van Waldorf Music’s nieuwste synth, heeft een nieuw FATAR TP/8SK semi-gewogen polyfoon aftertouch drukverdelend klavier met 49 toetsen.

Polyfone aftertouch

Polyfone aftertouch is een expressieve prestatiemogelijkheid die vroeger alleen op een paar high-end synthesizers beschikbaar was.
In plaats van alleen de snelheid van klanken vast te leggen, geeft het je continue expressieve controle over elke noot die je speelt.

Lees ook op onze site:

Het Iridium Keyboard heeft ook een groter voorpaneel met één knop per functie en zes programmeerbare Macro toetsen, die spelers kunnen gebruiken om functies te definiëren uit een groot aantal opties voor betere prestaties.

Waldorf Iridium
Waldorf Iridium

Omdat polyfone aftertouch voor elke gespeelde noot apart wordt verzonden, vloeien enorme toonveranderingen moeiteloos in elkaar als je het Iridium Keyboard live bespeelt“, volgens Waldorf.

Elke vinger afzonderlijk

De muzikant kunnen theoretisch een willekeurig aantal toetsen tegelijk indrukken en vasthouden, en dan elke vinger afzonderlijk bewegen.
Met andere woorden, de druk van elke vinger beïnvloedt verschillende toetsen, waardoor unieke gegevensstromen voor modulatiedoeleinden ontstaan, terwijl monofone aftertouch gelijkmatig reageert op alle gespeelde noten.

Bekijk een demonstratievideo:

Waldorf Iridium Keyboard Synthesizer Sounddemo

Het Iridium Keyboard wordt geleverd met robuuste modulatiemogelijkheden, precies zoals de Iridium bureausynthesizer, dankzij een complexe Mod Matrix die 40 unieke modulatietoewijzingen biedt, elk met afzonderlijke instellingen voor Bron, Hoeveelheid en Bestemming.
Tevens kan het MIDI Polyphonic Expression gegevens verwerken om talrijke parameters van afzonderlijke noten onafhankelijk van elkaar kan manipuleren, waardoor het zich in feite meer als een akoestisch instrument kan gedragen wat betreft spontane, polyfone klankregeling.

Waldorf Iridium achterkant
Waldorf Iridium achterkant

Prijs en beschikbaarheid

Het Waldorf Iridium Keyboard kost €2849 en is o.a. verkrijgbaar bij Thomann.de.

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Plugin Boutique Black Friday en Cyber Monday

Ook Plugin Boutique heeft dit jaar weer een grote hoeveelheid waanzinnige Black Friday en Cyber Monday deals en discounts! Mocht je Plugin Boutique nog niet...

DDJ-REV1 en DDJ-REV7 van Pioneer

Pioneer DJ heeft twee nieuwe "battle"-achtige DJ controllers onthuld, waarvan er één voor het eerst gemotoriseerde platters heeft. De DDJ-REV7 en DDJ-REV1 zijn twee nieuwe...

NUX NDD-7 Tape Echo

De NUX NDD-7 Tape Echo is een nieuw stereo-echo-effectpedaal met hands-on bediening en een ingebouwde looper, dat een eerbetoon brengt aan Roland's befaamde Space...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x