TONIC van Zplane – Een muziektheorie plugin

Zplane’s TONIC is een “muziektheorie plugin” die de toonsoort en toonladder van elke opname detecteert. Ontdek snel welke noten en akkoorden werken met je audio.

Zplane’s TONIC is de nieuwste in een steeds langer wordende reeks plugins die de toonsoort kan detecteren van alle audio die je hem voorlegt. Het toont je zelfs compatibele noten en akkoorden in de relevante toonladder.

TONIC toont tot drie mogelijke toonsoorten, met een grafiek die de waarschijnlijkheid toont dat elke toonsoort accuraat is. Een preview tool stelt je in staat om noten en akkoorden uit te proberen om er zeker van te zijn dat je het goed hebt.

Er wordt ook rekening gehouden met een afwijking in de grondstemming. Opnames van akoestische instrumenten of opnames die met analoge apparatuur zijn gemaakt, zijn soms niet perfect afgestemd op A=440Hz, zodat Tonic de grondstemming van de opname kan detecteren en weergeven, en toetsen kan voorstellen op basis van die afwijking in de stemming.

“Veel muzikanten hebben een enorm talent voor het maken van unieke en artistieke muziek, maar hebben tegelijkertijd ook moeite met fundamentele muziektheorie, zoals het bepalen van de toonsoort van een muziekstuk”, zegt Chad Carrier, Product Manager bij Zplane development.

“We creëerden TONIC als een super eenvoudig te gebruiken tool die producers, remixers, beatmakers en performers zal helpen door hen de toonsoorten voor hun muziek en audio te laten kennen, en hen de noten en akkoorden te tonen die binnen die toonsoort werken.”

TONIC by zplane - Unlock your music

TONIC draait in VST/AU/AAX formaat op PC en Mac en is momenteel verkrijgbaar voor de introductieprijs van €29 (normale prijs €39).

Zplane’s TONIC is verkrijgbaar bij Plugin Boutique <<

Meer informatie vindt je op de Zplane website <<

Andere interessante artikelen

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Onze Socials

206FansLike
324VolgersVolg
204VolgersVolg
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

De Portacapture X8 van Tascam

Tascam heeft recentelijk de Portacapture X8 aangekondigd, een nieuwe multitrack field recorder. De X8 is een multitrack, multifunctionele recorder met tal van functies en...

De beste DAW’s in 2022 – Deel 1

Er lijkt soms geen einde te komen aan het aantal professionele audioprogramma's de afgelopen jaren. Van Pro Tools tot Ableton, Cubase tot Logic, Studio...

Behringer teased klassieke ARP 1601 sequencer replica

Behringer heeft een voorproefje gegeven van hun plannen voor een replica van de ARP 1601 uit 1976, een 16-traps step sequencer. De originele ARP 1601 In...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Nederlands