TONIC van Zplane – Een muziektheorie plugin

Zplane’s TONIC is een “muziektheorie plugin” die de toonsoort en toonladder van elke opname detecteert. Ontdek snel welke noten en akkoorden werken met je audio.

Zplane’s TONIC is de nieuwste in een steeds langer wordende reeks plugins die de toonsoort kan detecteren van alle audio die je hem voorlegt. Het toont je zelfs compatibele noten en akkoorden in de relevante toonladder.

TONIC toont tot drie mogelijke toonsoorten, met een grafiek die de waarschijnlijkheid toont dat elke toonsoort accuraat is. Een preview tool stelt je in staat om noten en akkoorden uit te proberen om er zeker van te zijn dat je het goed hebt.

Er wordt ook rekening gehouden met een afwijking in de grondstemming. Opnames van akoestische instrumenten of opnames die met analoge apparatuur zijn gemaakt, zijn soms niet perfect afgestemd op A=440Hz, zodat Tonic de grondstemming van de opname kan detecteren en weergeven, en toetsen kan voorstellen op basis van die afwijking in de stemming.

“Veel muzikanten hebben een enorm talent voor het maken van unieke en artistieke muziek, maar hebben tegelijkertijd ook moeite met fundamentele muziektheorie, zoals het bepalen van de toonsoort van een muziekstuk”, zegt Chad Carrier, Product Manager bij Zplane development.

“We creëerden TONIC als een super eenvoudig te gebruiken tool die producers, remixers, beatmakers en performers zal helpen door hen de toonsoorten voor hun muziek en audio te laten kennen, en hen de noten en akkoorden te tonen die binnen die toonsoort werken.”

TONIC by zplane - Unlock your music

TONIC draait in VST/AU/AAX formaat op PC en Mac en is momenteel verkrijgbaar voor de introductieprijs van €29 (normale prijs €39).

Zplane’s TONIC is verkrijgbaar bij Plugin Boutique <<

Meer informatie vindt je op de Zplane website <<

Andere interessante artikelen

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Onze Socials

206FansLike
324FollowersFollow
204FollowersFollow
- Advertentie-Neural DSP Quad Cortex kopen
Bekijk de Neural DSP Quad Cortex op Thomann!

Ook interessant

Solar versterkt de baritone line-up met drie nieuwe stealth gitaren

Solar, het elektrische gitaarmerk opgericht door YouTuber Ola Englund, heeft drie nieuwe baritone gitaren aangekondigd. Een keuze uit Fishman Fluence Modern of Duncan Solar humbuckers,...

Nieuwe serie betaalbare draaitafels van Lenco

Lenco heeft een nieuwe betaalbare serie draaitafels voor thuisgebruik aangekondigd. De LS-410, LS-430 en LS-440 zijn riemaangedreven apparaten en hebben enkele extra's voor de...

Ernie Ball Music Man brengt nieuwe St. Vincent Signature Goldie Gitaar uit

Deze versie van St. Vincent's opvallende signature model is voorzien van een trio nieuw ontworpen Ernie Ball Music Man mini humbuckers. De Goldie heeft een...
- advertentie -spot_img

Recente posts

ajax-loader
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x